fredag 5 juli 2024

Störs i det vackra.

 Igår. Tog båten till Vaxholm och bussen hem. Skulle vilja bo i Vaxholm. Satt och åt en dagens fisk och såg alla båtarna från alla öar komma och gå. Sinnet blir mer vidsynt men mindre skarpt med ett glas vitt till. Blåigt. Kallt. SL är Guds gåva till Stockholmarna. Och Stockholmare är trevliga. Åtminstone om man betraktas som lite lantis, med vacker fru och lite nyfiken. 

Gick nedåt Karlberg för att få minst en mil vid hemkomsten. Kommer att tänka på Disraelis Sybil - de två nationerna. Har på snart fem dagar inte sett en slöja. Men folk från jordens alla hörn. Slaveri. Unga killar som kör matlådor i parti och minut till folk som är för rika/lata för att hämta sin jäkla mat från kvarteret bredvid. Förfärligt. Slaveri. Hur många får lagens miniminkomst? S over, LO sover. Alla sover. Dessa röstar ej och finns förmodligen inte enligt SCB/Skatteverk. Men dessa slavar lever förmodligen inte som många andra på generösa bidrag. De är osynliga och finns inte. Men svärmar som bin som snart inte finns. Undrar vilken drottning som styr dessa bin? Ringer någon från SR svarar väl en  s k HR-ansvarig från balkong på Malta. 

Middag hemma. Smålänning. Dagens ute är lika billigt som i Växjö.  

Bortgjord idag. Mitt fel. Tänkte gå på Skogskyrkogården. Men fattade inte att de inte öppnade förrän 11. GICK hela vägen tillbaka till stan. Hustrun klagade lite. Hann se mycket. Gick genom Hammarby Sjöstad.  Inom Kulturhuset. I princip tomt. Detta jättehus mitt i stan, Med aktiviteter för barn, mängder av sysselsättning, utsikt, böcker. ALLT. Det är som om Gratis inte är attraktivt. Eller?

Ganska sen lunch på min favorit i stan. Belgo Bar. Bästa och mest prisvärda i stan. Alla kategorier. Tänk att få salladsbord, soppa, moule frites med pommes, kaffe och kaka för samma pris som en dagens i Växjö. Och hundratals öl att välja på. Och många andra vällagade dagens. 

Gick och gick för att nå upp till 2 mil hem till Nortullsgatan. 


Nästan död. Blir bara ostbricka och jordgubbar framför fotbollen. 

F ö. Kan mycket om Benny F. Offer. Och känner några som kände honom. Som alltid. Räknar människor. Sen får de tycka vad de vill. 

Är Sverigevän. Som gillar alla människor som vill bli en del av den svenska identiteten. Skall sd ha monopol på Sverigevän? Nej. Alla som känner mig vet vad jag står för. Och styrs inte av partiprogram och trams. Två rest vid lunchtid på det underbara kulurpalatset. Nästintill tomma. Inkl takterass. Bara lilla hustrun. 

Och några män spelade schack. En hel barnavdelning, fin, helt utan barn. Utställningar, visserligen speciella, men utan folk. 


Han har rätt. Enligt min idelologi. Men blev det så? Forum Romanum? Pantheon? La Sagrada Familia? Bilbao.... 

Det går nog inte  bara att smälla upp ett betonghus som skulle kunna vara i Borlänge eller i Uzbekistan. 


Bo Frank

20240705