lördag 13 juli 2024

Ny karriär

 Det finns nåt som är värre skitsnack än att analysera politik och nationalekonomi. De som kommenterar fotboll i media. De första kategorierna jobbar enligt samma spelteorier och antaganden. Som bettingsajter. Sportförståsigpåarna förstår  lika lite eller lika mycket och kan med säkerhet veta vad som hänt när matchen är slut. Liksom politiska och ekonomiska journalister när valet är över och räntan satt. 

Vem förutsåg Trump, Brexit, Ryssalands krig, räntor, inflation och de senaste årens vinnare av SHL och fotbollskupperna?


Kommer som alltid att tänka på Frödings dikt Idealism och Romantik. 

Har det bra i exil i Torekov. En hel del med son och hans flickvän. Han satt en kväll och gav mig nytt utseende. 

Som vilken elitfotbollstränare som helst i världen. Det är så de ser ut. Eller?



Årets sommarpratare tävlar om vem som är sämst. 

Sommarens böcker om vem som är bäst. Så många begåvade författare det finns över hela jorden. Var ett tag den som hade bäst koll på kvinliga författare från Zimbabwe. Men det var då. Mina senaste stora upplevelser är Lektioner i Kemi. Av Bonnie Garmus. Och Jeffrey Archers  senaste, Triators Gate. 

Kemiboken är ett genidrag och förklarar bättre än någon feminist varför det ser ut lite som det gör på de flesta ställen på jorden. Archer. 85 år eller så. Lord. F d minister och biträdande konservativ partiledare på den tiden partiet var anständigt. Har väl läst 25 romaner/deckare av honom. Tror han har sålt 500 miljoner böcker. Suttit inne. På riktigt. Min sons favorit. Dock ej p g a det sista. 

Archer har bättre insikt än någon om det officiella England. Enligt upprättsskyddade foton kan man se Archer på bild som den "femte"  medlemmen av Beatles. Sant. 

Och en annan femte kommer i veckan. Också det sant, men montage. 



Bo Frank

20240713