onsdag 3 juli 2024

Ja tack och nej tack!

 Har förmånen att få bo i en trevlig liten lgh i Vasastan en tid. Stockholm är fantastiskt, men avundas inte alla som måste bo här. Tror, men någon professor i socialt arbete vägrar nog uttala sig, att höginkomstagare i Kungliga Hufvudstaden kan ha lika stor boendeyta som den som saknar försörjning på landsbygden. Så var det sagt oxå.

Kom i måndags vid lunchtid. Gick säkert 18 km sammanlagt. Till boendet och Brunnsviken och Haga. Ingen vackrare stad i världen? Med skiftningar i natur och arkitektur. Stupade. 

Igår. Ut till allt som finns vid Drottningholm, alla sevärdheter. Japaner, japaner överallt japaner. Gick och gick. Till Strömbron. Åkte gratis, SL-kortet, runt i skärgården. Husen i skärgården får husen i Båstad/Torekov att blekna. Problemet är inte rika,  utan att fler inte är rika. Glad när jag ser hur tillgänglighetsanpassat man försöker ordna det i gatumiljön. Och glad när jag ser människor med olika funktionshinder ute. Däremot är ombyggnationen runt Slussen katastrof. Kineser hade nog klarat detta på ett år, tar 10 år här minst. Invation av kryssningsfartyg här. På gott och ont. Mest ont? 

Idag. Mina två favoritplatser. Prins Eugens Waldemarsudde. Specialutställning Marie Kroyer. Helt underbar. Allkonstnär. Visste inte att hon var oxå gift med Hugo Alvén. Vilken kvinna. 

Lunch på Kajsas fisk. Så där. Så många ungdomar som slavar inom detta. På olika ställen. Gör säkert fler knop än de flesta inom kommun och region. De sistnämnda kan alltid gråta ut inför media. Det kan inte en 18-årig utländsk tjej på en krog. Som kanske inte ens har arbetstillstånd. 

Så. Strindbergsmuséet. Igen. Tredje gången på ett år. Liten utställning nu om Augusts fruar. Fattar inte hur han kunde skapa så mycket med 110 totala flyttar med hela familjen/själv. I Sverige och utomlands. 

Att skapa i detta kaos. Det är han, Bergman och Paul McCartney som är mina husgudar. Som alla vet som känner mig.....


Från Drottningholm. Detta är ett snillrikt skåp/byrå/utdragssäng som fortfarande fungerar. 275 år gammalt eller så. Fullt utdragen 170 cm. Folk var korta då. Mexikansk drottning. På Drottningholm. Stockholms "fetaste ek" som heter prins Eugen. 10 m runt.  Går ej att veta om den är 400 år eller mer. 

På Waldemarsudde. 

Snavade på hemvägen över filmen Filip och Fredrik. Nog den ende som inte gillade den. Fick mig att känna mig som en usel människa. Konstigt att vi inte sett den tidigare. 

'


20240703