fredag 28 juni 2024

Alla partier har nåt vettigt budskap i Almedalen - men mest skådespel

 Men är glad över att slippa att vara där. S försöker återta Sverigebilden. Svårt så länge som man bara talar om att man är emot sd. M resonerar och resonerar. Mp har rätt analys, men tvivelaktig politik. 

Fjärde sommaren i Torekov. Inga bin, fjärilar eller myggor. Nästan inga fåglar mer än koltrastar som förstör nattsömnen. Vindrutan på bilen är inte längre fylld med insekter. Ingen tvekan om att jorden står inför någon form av kollaps.  

Och mångfalden som hyllas av några  partier gör att kostnaderna för rättsväsendet, skyddat boende och annat skenar. S tror att det hjälper att hissa svenska flaggor på alla torg. För att bli svensk medborgare borde man vara en del av den svenska identiteten. En identitet som inte finns om x antal år.  

Landshövdingar sitter säkert för sådant som skulle få ett kommunalråd att få avgå om det bara varit en bråkdel av det som lagts till last. Regeringen regerar inte och politiken sluter sig samman. Nästa gång kan det vara en sosse. Det är logiken. 

F ö har det bra. Plockade lite blommor på ängen som gränsar utan gräns till tomten. Syns det att de sitter i en Beatlesvas? 

I alla fall ett livstecken. 


Bo Frank

20240628