lördag 1 juni 2024

Fåfängans marknad......ett starkt inlägg av mig

Kanske någon av er läste denna 1850-tals roman. Finns väl en amerikansk tidskrift med detta namn. Fåfängan är genomgående i vårt land. Har ej sociala medier. Men hör var folk ser. Man skall umgås med fint folk och lägga upp detta. Fina middagar. Mindervärdighetskomlex kallades det förr. Det är botox och AI. Snart är inget äkta. Ryska troll. Och våra egna.

 Längtar till John Bauer. 

 Man skall vara HBQT och skryta om detta. Eller vara för Palestina.  Eller hylla ett s k mångkulturellt samhälle som i praktiken  betyder att nedmontera svenska värderingar om alla likas värde och jämställdhet. Vårt  s k universitet tycks ha fler genusforskare än studenter som vill bli samhällsnyttiga ingenjörer.

Var har bilderna från skolsalen med Far ror och mor är rar tagit vägen?

Oavsett politik, religion och social ställning. Är det konstigt att s k högerextrema partier ökar i Europa? 

Träffar muslimer och invandrare från f d Balkan. Förvånad över hur många som säger att de skall rösta på sd, m och kd. De vill leva i ett sekulariserat land utan det extrema. De har flytt det extrema. Och delar vänstern och mp i vårt land älskar det s k mångkulturella. 

Så. Kampanj hela veckan. Igår dock på ett s k Europaforum i Jönköping. Växjö borde våga bygga ett Sprira, kulturhus. 


Medverkande. Bl a Ceclilia Malmström. F d i kommissionär och EU-minister. Lib. Överglänste alla. Vårt främsta namn i EU någonsin. Alla andra inkl någon minister framstod som obefintliga. CM. Sex språk flytandet eller så. Rolig. 

Idag. Tre och en halv timme med att lappa lådor. Åryd med omnejd. 

I em dörrknackning i Sandsbro. En svensk minister var med i hettan. Och med någon eller några män som såg mer vältränad ut än jag, Roland G och Anton m fl. 


Bo Frank

20240601