söndag 10 mars 2024

Vore en katastrof om sportjournalister tog över politikbevakning i Public Service

 Låt mig säga så här. Detta gäller ej Tidningen. Det gäller Public Service som jag har stort förtroende för f ö. 

Gillar och är intresserad av idrott. Skidskytte är en favoroit. Men ständigt. 

När svenskar tävlar. Fel höjd, blaskigt före, fel skidor och vind på den s k skjutvallen. Detta fenomen tycks drabba svenskar i större utsträckning än andra nationer. I fotbollen, "bollen rullade inte vår väg". 

Skulle dessa pålästa och duktiga journaluster sättas att bevaka politik!? Det skulle inte funka. Var är den kritiska distansen när journalisten är en del av det hela. Än en gång. Tycker att lokala journalister har större distans till sitt bevakningsområde.

Storkonsument av P1 och någon gång vår lokalradio. Rätt OK. 

Men man häpnas över Dagens dikt i P1. Det första avsnittet sändes 1937. Det var Tegnérs.  Det eviga. Skulle kunna den utantill om jag blev väckt mitt i natten. Enligt radions egna beräkningar lyssnar 1% av befolkningen på detta program. Så tacksam över att få tillhöra denna skara. 

En parodi. Dessa prersoner finns ej. 

Den mongoliska författaren Imira Batsaikhans dikt Kaos i universum. På Xylofon och slagverk de nigerianska musikerna Abel Muhammed och Arbot Kwanga. I ett stycke av fransmannen Louis Descartes Etyd i d moll. 

Väldigt igenkännande. Var är Kristina Lugn och Karin Boye. 

Hörde f ö Mark Levengood som vanligt i Godmorgon Världen idag. En bildad man. Han berättade om sin farfar om alltid sa. Det var bättre förr. Och farmor sa, det var du som var bättre förr. 


PS Håller alltid på Italiens damer i skidskytte. Förr Wierer. Är polis.  Nu Vittotzzi. Går inte in på det närmre. 


Det var väl det. I morgon, gubbpromenad.  Gruppmöte m Växjö. Och min mexikanska sol har allergi som kommer så här års. Kollar redan  nu resa till Albanien i september. 10 dagar minst. Flygtiderna från Sturup är dock skit. Avgång 23.30. Då skall jag ju sova. 

Bo Frank

20240310