torsdag 7 mars 2024

Snillen spekulerar - Hur många har Putin i Växjö?

 Såg i Tidningen. Vilda spekulationer om vem som kommer efter Mikael Johansson. Har rätt bra koll på hur det blir och hur en regionlista 2026 kan se ut. Vi är rätt duktiga på att hålla tätt i vårt parti. Kombinerat med annorlunda journalistsisk arbete, mer slimmat. 

Vi var väl några som visste att regionen skulle svänga i Räppe och att Mikael skulle sluta. Innan det nådde media. Inget fel i det. 

Skillnaden då mot nu. På den tiden, inte mer än 10 år sedan, då Tidningen hade mer resurser, gick journalister omkring och pratade med folk. Nu framför skärmen. 

Och självfallet fick man en hel del napp när man gick omkring. Ungefär som att management by walking around var suveränt. Det gjorde fabrikörn, det gjorde jag. 

 Idag mycket av elände med sociala medier. Har hållit mg borta från det. En del politiker satsar mycket, men inga andra följare än media, några redan frälsta och poltiska meningsmotståndare. 

Det som idag bevaras som hemlighet händer när nätet i övrigt översvämmas. Saknar den gamla goda tiden då journalister hade lite mer tid. Men man visste då, mer än nu, var journalister hade sina politiska preferenser. Så lite bättre idag. I det avseendet. Jag kunde exakt veta hur rubriken såg ut när jag visste vem som skulle skriva. 

I kväll skall väl äntligen Lakers vinna. Min favorit är som alltid Cooper. 


PS Snart, äntligen har väl Sverige officiellt valt sida. För den minoritet av jordens befolkning som lever i demokratier. Kommunisterna, Sovjet, Kina, Ryssland har haft och har förmodligen medlöpare i Sverige. Pengar till aningslösa s k fredsakivister i väst var legio på 60- och 70-talet. Och längre fram. 

Jag är naiv,  men inte dum.Vore intressant att veta, hur många har Putin i Växjö idag? Som kan förgifta vatten, sabba el och annat? Skulle gissa allt mellan 2 till 10. I sken av andra till synes legitima yrken. 

Jag korkar inte upp. Skruvar upp.  Men ett kraftigt rött till bruna bönor och fläsk. Hustrun ej överlycklig över maten. 

Spännde att växla mellan Kristersson och Brian Cooper ikväll! 


Bo Frank

20240307