söndag 3 mars 2024

Kristina Bingström helt fel ute

 I frustration över de medkänslor som visats Miakel Johansson tar Kristina Bingström till orda för att ställa saker till rätta. 

En ledande polititiker måste vara beredd dygnet runt att svara på obeväma frågor. Enligt Kristina Bingström. Låt mig ta henne på orden. 

365 dagar om året, alla timmar. Barnpassning, semester, sömn, kultur och idrottsaktiviteter? Glöm det. De flesta s k ledande politiker har inga presschefer. Och ska inte ha heller för den delen.  

Det Bingström skriver är att en ledande politiker skall sova med mobilen under huvudkudden. Sex och samliv verkar uteslutet. Så också ett normalt famljeliv. Jour dag efter dag natt efter natt året om. 

Så vad återstår då för politikertyper. Det enda jag kan komma på en person med AI-styrda röstsvar. Eller möjligen en robot. Ordet kommer från tjeckiskans robota, träl. 

Så. Den person Bingström efterfrågar finns inte, har inte funnits och kommer aldrig att finnas. Det jag lärt mig efter ett långt liv i hetluften är att människor vill ha en ledare av kött och blod, med fel och förtjänster. Som vill folk väl och kan prata med alla. 

Hade dessvärre den olägenheten att svara på mejl alla dagar året runt, samma dag. Men det kostade. Det kostade för mycket. Och var rent vansinne. Allt i ett fåfängt hopp om att leva upp till Kristina Bingströms ideal. Bingström är i denna delen av sin krönika fel ute. Utesluter inte en felskrivning. Men så står det.

Den perfekta människan finns inte. Och det tycker jag är rätt skönt. Får då skulle man inte vara människa. 


Bo Frank

20240303