söndag 24 september 2023

Jimmie Åkesson har fel.....

 Såg att Jimmie Åkesson sagt att 100% av de grova brott vi nu läser om dagligen sedan sex - sju år tillbaka, är kopplade till migrationen. Tror han har fel. Det är nog 95%! 

Någon gång vore det intressant att se hur stor del av BNP sammantaget som går till att hantera kostnaderna för migrationen. Inom polis, kriminalvård, rättsväsende, advokatarvoden, häkten och liknande. Personer som varit här i 10 år eller så kan också behöva tolkar inom rättsväsende, skola och sjukvård. 

Kostnaderna för ekonomisk brottslighet, merkostnader inom vård, skola och omsorg. Förklaringen till dagens situation vet vi alla. Men några partiet, v, c och mp fortsätter att vara för en i det närmaste fri invandring beaktat att det knappt går att utvisa personer som trots generösa regler fått avslag. 

Många jag känner, även i yngre ålder, känner obehag av att gå ut i Växjö på kvällstid.  Flockar av ungdomar drar runt. Har nästintill slutat med att tillrättavisa folk som bara släpper sina koffeindrycker där man står, kör i hög fart på trotterer och liknande. Det vanligaste tillmälet är bryr mig inte, jävla rasist och någon gång knuffar. Går själv ut numera med "blank nyckel", mobil och utan plånbok på kvällstid.  

Det är politiken som skapat den s k polariseringen av samhället genom att vara ohörsam mot vad vanligt folk tycker. 

Rätt full vecka. En del tid till att ta emot en delegation från Kosovo. Några sammanträden, studiebesök på hemvården i Ingelstad. Och moderater på stan häromdagen. Kort samtal med Tomas Eneroth, allmänt kunnig på det mesta. 

Igår kväll också en stund på Happy Hour på de Lux. Trivsamt. Hectorfamiljen är också en av kommunens ledande kulturaktörer. Måste medges. 

Ensam runt sjön idag på morgonen. Och när man ser sig omkring känner jag glädje av att ha varit delaktig av mycket av det man ser. Sa till Kosovomänniskorna att jag nog är mest stolt över VEAB och vattnet i Växjös sjöar. 

Glad över beslutet att "gamla" simhallen skall användas för publika ändamål. Och minns att hela Arenastaden byggdes samtidigt som kommunen sänkte skatten två gånger. Ny simhall måste klaras utan skattehöjningar. Och funderar på varför det förr nästan årliga tillskottet av någon form av skulptur runt sjön upphört? Men man vinner väl inga val på det. 

Solen kommer att fortsätta gå upp över denna siluett. Spegelbollen/discokulan gillas också av min kompis, hägern Arne. 

Höstdagjämning. Brukar då gå ifrån ljusa kläder till mörkare. Fast man borde göra tvärtom. Fast svart är det väl nya normala, som det var för 100 år sedan. 

Bo Frank
20230924