onsdag 8 mars 2023

20230308 Bo Frank Potatis är politik....20230303 O Lööf

 Har varit i Stockholm ett par timmar och inte sett ett enda snöröjningsfordon. Modd överallt. Direkt fara för äldre att gå ut. Lunch på stamstället Belgo bar. Gott, generöst och billigt. Olika sorts svensk husmanskost, soppa, fint salladsbord, kaffe och kaka för 145 kronor. Trevlig personal. 

Tillbaka till potatisen. Något förvånad över nysatt potatis i Torekov i helgen. Kallt och kyliga vindar, och nu är väl det ett snötäcke dessutom. 
Och potatis och livsmedel kan vara politik. Fair trade är ett koncept som bl a fått kritik av företrädare från LRF och näringslivet. En liten del av kommunerna i landet står bakom detta. 

På kommuntyrelsen igår stod två alternativ emot varandra. Mer Fair trade eller att öka andelen svensk och närordlad mat. Förvånad över att c röstade för det första. 

Är på mitt sista möte någonsin som förtroendevald i SKR. Har varit alliansstyre under lång tid. Nu har dock c valt s, v och mp för nästa mandatperiod. Och alliansen tappar ledningen. Det verkar som om c plöjt ner sig i den röda myllan för lång tid framöver. Det man dock vet om politiken är att fiender kan bli vänner över en natt. Och tvärtom. 

Har m blivit tokiga i Växjö? Radion ringde och frågade. Morgonkampanjer med fruktutdelning utanför flygplats och station. Nej, men fortsatt synliga i Växjö. 


Bo Frank

20230308


Gnistrande vackert o kallt i Kungliga huvudstaden idag på morgonen. Tittar alltid förbi Hellstone Musik på Götgatan. Nytt trummset. 


Bo Frank

20230309