söndag 4 september 2022

Vad säger medborgarna?

 Vet knappt vilken dag det är. Förmodligen söndag. Nu knackat så mycket dörr så att folk säger, ni var ju här i våras. Har nog aldrig träffat så många människor en valrörelse. Vi är en kärna på 25 personer som är igång nästan dag och natt. Och ytterligare kanske 50 som är med när tid medges. Har aldrig varit så många sedan vi bildades 1904. 

Vad säger folk. Allt ifrån varför Kungen inte får bli katolik till den berättigade frågan varför hemtjänstpersonal skall behöva app för att utföra sitt jobb. I stället för ett kort att lägga i framrutan. 

1. Elpriser och ekonomi.

2. Brottslighet och flyktingmottagande.

3. Tillgängligheten i vården. 

4. Sjukhusbyggnation, rädda för kostnader som inte blir hanterbara. 

5. Tryggheten i Växjö. 

6. Och allt annat. 


Vi har aldrig i modern tid levt under så stor osäkerhet. Det kommer att tvinga fram omprövningar av nästan allt. Det som är sanning idag är det inte efter valet. Inte för nåt parti. Man måste förhålla sig till verkligheten och inte till partiprogram som på sitt sätt blir omoderna i samma stund som de skrivs. 

I allt detta så letar människor efter politisk ledarskap. Det är nog det som avgör valet. Hade vi inte haft en valrörelse hade partierna centralt behövt samarbeta akut nu. Men det måste komma.  Och man kan aldrig utesluta någon i ett seriöst samtal. Inte något parti. Betraktar alla partier som finns i riksdagen som seriösa. Och det gör ju medborgarna också. Men på valdagen viktar man sin röst. Bara den som väljer soffan avsäger sig sitt ansvar. 

En stunds "avkoppling". M - möte i fredags på Shady Burger. Oliver, Micke, Elisabeth och Anna på scenen. Välbesökt. 

Hörde på ett miljöhistoriskt program på P1. På 60-talet var Högern det parti som mest pratade om natur och miljö. Det var då jag gick med. För mig som konservativ är detta på sitt sätt den viktigaste frågan för vår överlevnad. Därför denna bild. 

F ö anser jag det är så andefattigt att inte kunna föra seriösa samtal i en valrörelse. Det är plakatpolitik för hela slanten hos alla partier.Jag glömmer aldrig hur två av Växjös mest namnkunniga lantbrukare och naturvårdare kom in och frågade efter Högerpartiets valsedlar. Och det var 30 år efter vi bytte namn till Moderaterna. Eller till Moderata Samlingspartiet för att vara exakt. 


Bo Frank

20220904