söndag 3 juli 2022

Unket valfläsk - att hyra ut till socialtjänsten

 Nu börjar Almedalen. Skönt att slippa. Som mest pratade jag på 9 event på en vecka. Och nu börjar valfläsket stekas. M vill ge fem kronor tillbaka vid pumpen. Det döms ut av Sveriges ledande och mest seriösa klimatforskare Johan Rockström. C vill slopa amorteringskravet. Döms ut av ekonomer. S vill plötsligt minska frigivningarna från fängelserna. Bra, men regeringen är ansvarig för att 2500 personer går fria från att skickas till fängelse p g a platsbrist. Fortsättning följer. V har som alltid monopolpengar att dela ut vid val. Och mp har förslag som heller inte är seriösa. 

Tiden går. Trevlig midsommarafton och magisk kväll hos goda vänner. Global och lokal uppvärmning. Dock mitt sista framträdande på Evedal på midsommarafton. Börjat bli lite oorganiserat sedan Brottningsklubben tappade greppet. 

Lite m - kampanj. En sväng till Bryssel för det årliga mötet för Småland/Hallands/Blekinge kontor i Bryssel. I huvudsak bra. Och  nu lite ledighet. Till och från. Inte så mycket folk i Torekov jämfört med förra sommaren. Och ej heller så många vita badrockar vid den enkla men berömda bryggan. 

Sonen med flickvän på middag hos oss igår. Har nu snöat in på lammrostbiff som jag gör riktigt bra. Med "lagom" mycket rosa i mitten. Var med och förlorade på kubb igår. Det grämer mig mycket. 

Beundrar dock alla som deltar i Almedalen. Som står ut. Och som blir inbjudna att tala. Fick tre förfrågningar i år. Gamla lagrar. Men andra gör det i vissa fall bättre. Men kanske inte med min passion. 

Hänger på nätet lite. Kolla när Paul McCartney gör sin "Maccaritha". Med fin Tequila. Han gör det med samma omsorg och precision som när han spelar. Det vore en dröm om han dök upp i Skandinavien i höst. 

Börjar bli lite gubbig att det var bättre förr. Sommarpratarna. Förr mest äldre men erfarna kultursossar. Nu mindre politiskt och kanske större bredd. Och yngre med med en kortare livserfarenhet. Uppskattade dock Christan von der Koenigsegg igår. Trots gräslig musik. Det han gjort skall egentligen inte vara möjligt. 


Detta är dock fläsk av god kvalité. Gillar att toppa detta på diverse fiskrätter och en del annat. Framför allt på lutfisk. Det och lamm i olika tillagningar är favoriter. 

I morgon skall jag berätta vad som kan hända om man hyr ut till socialtjänsten om det vill sig illa. En Sverigebild som inte är så bra. 

Tillhör den gröna högern i konservativ anda. Men vi borde vara fler och ha bättre innehåll. 


Bo Frank

20220703