torsdag 23 juni 2022

Paul, Pehrson, och Politik - och Palme

Ja, tiden flyger. Bodil Jönsson har förklarat detta fenomen. Folk tror att jag är pensionär. Och det är sant, men man förväntar sig inte att en del skall vara igång som alltid. Och så är det. 

Tillståndet i världen. Katastrof nära. Ryssland sätter allt på ett kort. Klimatförändringarna är nog oåterkalleliga. Man spekulerar i västvärldens sönderfall genom frustrerade medborgare, inflation och flyktingströmmar. I vårt land syns konsekvenserna av den ohämmade invandringen sedan 2015. Det är väl snart bara Reinfeldt, Annie Lööf, mp och Morgan Johansson som tycker det är OK. Tror att det är så illa som att militären vaktar gränserna om 10 år p g a flyktingströmmar, klimatkris och krig. Och kanske stärker upp polisen om de inte har resurser....

I slutet på 70-talet skrev Olof Palme en motion i riksdagen om invandringspolitiken. Man skall inte ta emot fler än man klarar av och de som kommer skall anpassas till svenska förhållanden. Jag brukar säga, hade Palme funnits och Bohman så hade inte Sverige sett ut som idag och sd hade inte funnits. 

Och Johan Pehrson klarar det hela. Utmärkt med att förbjuda religiösa skolor. Vi är det enda land i världen som ger skattepengar till detta. 

Trots detta är det sommar. Några bilder. Det kom en bild från Rhodos. Dotter och dotterdotter. 


Hustruns barnbarn hos oss. Naturligtvis är de Beatlesfreak. Det var faktiskt min mexikanska sol oxå innan vi träffades. 18 juni fyllde sir Paul 80. Och vi var på en otrolig hyllningskonsert i Kristianstad som arr av Musik i Syd. Vilka artister..... Oj. 


Sommarkampanj på Storgatan. Vi kampanjar mer än alla andra partier tillsammans. Varje dag o på olika ställen. Har väl en kärna på 30 personer men upp till 100. 


Presidentskifte i min Rotaryklubb. Odeta Åhlund t v tar över efter Karin Darlington. Från Trädgård de Lux. Hustrun med mig på mötet. 

Hoppas vi ses på Evedal i morgon. Skall midsommartala för 12 året tror jag. Tog över efter vännen Lennart Värmby v. Den mest karismatiska v i länet någonsin. Kommer aldrig i hans kostym.


Bo Frank

20220623