måndag 4 juli 2022

Att hyra ut till socialtjänsten och SAS

 Vi börjar med SAS. Låt bolaget falla. Noll krisinstinkt hos piloter. Och överkostnader. Det går inte ihop. Inte ett enda media har fullständigt beskrivit anställdas löneläge och arbetsvillkor. SAS kan inte leva på skattepengar. 

Socialtjänsten. En äldre, rörelsehindrad kvinna jag känner råkade ut för följande, i en grannkommun. Det ringer på dörren. En man ringer på ute i glesbygden och visar en lapp från socialtjänsten om att de betalar tre dagars hyra för en liten stuga. Kvinnan kontrollerar detta men blir rådvill. Och mannen får nyckel. Fyra dagar senare är stugan nergrisad, inrökt, tvättlinor som spikats upp på väggarna. Inventarier borta. En privat frys länsad. När kvinnan kontaktar socialtjänsten är de oanträffbara. Hon vill ha ersättning för det inträffade. Det utmynnar till slut i betalning för  en natts extra övernattning. Slutsats. Hyr som privatperson inte ut till socialtjänsten om du inte har en stab av jurister. 

Samma sak fick jag berättat för ett år sedan från en annan kommun i länet. 

 I Sverige är det de hederliga som råkar illa ut. De andra skyddas av sekretess på längden och tvären mellan olika myndigheter.

Midnattsvinterens köld är hård. Endast Advokatsamfundet är vaken.........


Bo Frank

20220704

20220704