tisdag 5 april 2022

Nästan omöjligt att ta in......PS PS

Det som händer i Ukraina. Och en majoritet av jordens befolkning lever i länder som backar upp Ryssland. Länder som försvarar sina egna korrupta system. Märkligt nog hur rent vatten, ren luft och klimathänsyn hänger samman med demokrati. Hela västvärldens existens är hotad. Och då måste man välja sida. Och göra rätt. Tyskland och EU-har hjälpt Putin genom att göra sig beroende av fossila bränslen från Ryssland. Har inte historien att lärt oss att aldrig lita på ryssen. Och främst vänstermedia har indirekt backat upp Ryssland och Kina

Återigen. 1984 har kommit värre än man kunde läsa sig till. Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka. George Orwell är mer aktuell än någonsin. 

Frågan är nu om krig eller klimatförändringar kommer att förinta jorden? Det sista kan komma att leda till krig när de sista beboeliga platserna på jorden skall "säkras". Ja, jag har en svart dag idag. Svenskar har under decennier indoktrinerats av den s k kålsuparteorin. Som underblåstes av media och vänstern under det s k kalla kriget. Att Sovjet och USA ömsesidigt och likställt fördömdes. 

https://www.facebook.com/OliverRosengrenM/videos/673559993966082/

Har rätt fullt med diverse möten. Tillbringade dock en solig lördag söndag på Öland hos min syster.  Små ljusglimtar. Som när Oliver hälsade välkommen till en matematikbiennal i Växjö. Oliver gör nästan aldrig något utan att vara extremt förberedd. Och kunskapsmassan är imponerande. Känner att jag har lite att lära. Har aldrig hört ett bättre hälsningsanförande till Växjö. 

En annan ljusglimt var några gåvor från Anna Tenje i helgen. En vacker Gösta Bohman T-shirt, en mugg och en liten bok. Ja, Gösta var min favorit. Varannan vecka tror jag, i SvD på den tiden, naturskildringar från skärgården som speglade årstidernas växling varvat med aktuella politiska iakttagelser. Ett litet citat från en riksdagsdebatt 1976. "  Historien om vår demokratis framväxt handlar om enskilda människors krav på handlingsfrihet gentemot överheten. Det har varit en kamp mellan dem som sökt frihet och de maktägande grupper i skilda tiders samhällen som velat förneka och förvägra dem detta. Gradvis har en politisk ideologi växt fram om hur det samhälle skall byggas som sätter människans frihet i centrum. Ur den processen har utgått övertygelsen om att människans frihet är det viktigaste i ett samhällsbygge". Gösta Bohman är alltid aktuell. 




Ni iväg för att lyssna på Fossilfritt Sverige på kommunstyrelsen i Växjö. Hedrande att Svante Axelsson besöker Växjö på inbjudan av Anna. Och ikväll skall väl äntligen Lakers ta Frölunda. 

PS PS Lakers? Vipers vann. Vad som är än mer väsentligt. Idag, efter mötet med Fossilfritt Sverige, öppnade kommunens ledare Anna Tenje upp för beslut om att Växjö 2045 skall bli en klimatpositiv kommun. En klimatpositiv kommun är en kommun som sammantaget tar upp mer koldioxid än vad som släpps ut. Ännu en ljusglimt i mörkret på jorden just nu. Är så stolt över att min efterträdare inte bara är en bättre ledare än vad jag var, utan också utvecklar den fråga som varit min s k hjärtefråga under " min tid". Ni som känner mig vet att jag inte alls skriver nåt som jag inte tror på. I med och motvind. I Växjö är vi den gröna högern på riktigt. DS DS


Bo Frank

20220405