torsdag 7 april 2022

En arbetare i Vår Herres vingård.

 Summerar veckan som nästan gått. Bra eller inte. När jag summerar veckan är det väl 60 timmar på möten, kommunen, regionen, partiet och föreningar. Det funkar. Ljusare och ljusare dagar. Mörkret från ryssarnas barbari i Ukraina ligger tungt. Hitler, Stalin och Putin. Ingen vet väl var detta skall sluta. Att Ryssland blir ett nytt Nord-Korea, faller sönder eller att några vettiga tar över. Ingen kan ens veta vad ett kilo tomater kostar i Växjö om ett år, en kilowattimme eller ett bolån. Eller kostnaderna för kriminaliteten efter alla unga män från när och fjärran som Sverige utan skygglappar släppt in. Inom rättsväsende, kriminalvård, sjukvård, häkten, advokatkostnader och socialbidrag. Mitt i allt detta en allt för liten del som deltar i arbete och genererar skatteintäkter. 

Kanske kan välutbildade från Ukraina bli en del av vårt välstånd? Som vill bli en del av vår kultur. Och inte upprätta parallella samhällen för ständigt utanförskap. I det som det blåögda Sverige kallar för mångfald. 

I våra politiska församlingar pratas om sådant som inte är problem för 99% av jordens befolkning. Media exploaterar missnöje. Och bidrar på ett sätt till misstroende mot demokratiskt valda politiker. 

En bild måste jag ha. Ingemar Swalander. En man som på äldre dar gick in i politiken från näringslivet. I det dåvarande Landstinget. Och förfasades över brist på statistik för produktivitet. Var tog pengarna vägen i ett land med världens högsta läkartäthet? Ingemar är fortfarande aktiv. Läser fler handlingar på en dag än vad gör på en månad. Aktiv i olika föreningar. Inte minst Rotary. Åker runt på äldreboenden och spelar dragspel och sjunger. Och kommer att vara med oss minst nästa mandatperiod. 

Dessutom. Har som första politiker i länet tagit tag i det det digitala utanförskapet för äldre och andra. 

Ingemar ordnade på egen hand att Cultix i Växjö nu säljer biljetter till konserter o annat när kommunens avvecklade Biljettcentrum. Man kan gå in o köpa biljetter manuellt. Och Cultix på Storgatan är en oas. Köp, gynna. 

Nu skall jag faktiskt zappa mellan Lakers och Vipers .Och äta blodpudding eftersom mexikanska solen är på lokal med väninna.   På söndag går jag och andra moderater på Öster. I morgon kampanj m. Och på Musica Vitae på Nygatan. Och lördag lite kampanj m. Och middag för gäster. Inte rätt ordning. 


Bo Frank

20220407