torsdag 31 mars 2022

Ny ärkebiskop

 Söndag. Promenad runt sjöarna. Em/kväll/natt. Poker med grabbarna på Väster som blivit lite äldre och gaggigare. Är inkluderad. Gjorde inte många knop i måndags mer än att  sitta i lokalen och gå på konsert med Musica Vitae och Ola Salo. Fullsatt konserthus. Mycket bra konsert. Arrangör Rotaryklubbarna i Växjö. Tisdag. Diverse möten på dagen. Ner till Torekov. Middag för gäster igår. Dessförinnan lång promenad vid havet. I morse fin promenad i trakten kring Rammsjöstrand. En av våra gäster simmade länge i havet. Oj. Skulle åkt till Växjö idag, men fick en ledig fm i morgon. Så, åker senare. Skulle haft nätverksträff med länets fullmäktigeordföranden. Men ställde in eftersom halva styrkan inte ens orkade svara om de kommer eller inte,  trots påminnelser. Fattar inte hur de klarar sitt jobb. Men det får väl deras partier och ev väljare bedöma. Till vårtecken här kan nu nämnas den trevliga stenskvättan. Som är nyfiken och samtidigt lite skygg. 

Hör på radio att skjutningarna är extremt mycket högre än i resten av EU. Förklaringen som media inte orkar ta tag i , är konsekvensen av vår vår generösa invandring från vissa länder. Hör också att det nu finns en majoritet i riksdagen att göra det straffbart att rymma från fängelse. Det trodde nog 95% av våra medborgare att det redan var. 

Val av ny ärkebiskop. Det avgöras av politiska partier och radikala krafter i kyrkan. Helt sjukt system för att utse en ärkebiskop. Avgörs av gruppmöte i socialdemokraterna med koppling till Växjö? Har f ö ingen uppfattning om vem som skall blir ny ärkebiskop och kanske inte skall ha det heller. Ärkebiskopens kansli har ökat mer än någon annan del av kyrkan. 

Ser fram emot mycket. Bara som en sådan sak som att åka till Kristianstad. 


Håller f ö med Ygeman. Ukrainaflyktingarna skall fördelas jämnt i landet och med hänsyn till tidigare åtaganden. F ö bör vi ha en så stram flyktingpolitik det bara går. Underbart att höra flickor i mellanstadieåldern från Ukraina på nästan perfekt engelska tala om hur bra det skall bli att börja skolan. F ö verkar skolorna i Ukraina inte bara vara ett tidsfördriv och ett ställe där man träffar kompisar. Mark Levengood hade ett fantastiskt kåseri i Godmorgon Världen 30 maj 2021. Finns på nätet.


Bo Frank

20220331