lördag 26 mars 2022

Ibland måste man hjälpa slumpen......PS

 Ganska full vecka. Några små möten i måndags. På kvällen middag för goda vänner. Ukrainsk mat så gott det gick. Kyckling Kiev gick ganska bra. Tisdag, moderat morgonmöte i vanlig ordning. Styrelsemöte med ALMI. Invigde Bandy-VM på Stortorget. Trevligt att se alla unga spelare paradera genom staden. Och VM-låten av Linnea Andersson och Maja Magnusson från AMB i Tingsryd var lysande. Kunde vunnit Mello!?

Åkte så raskt till Gustavslundskolan för att laga mat i TV med kocken Jens Magnusson. Finns någonstans på nätet. Ett av alla arrangemang i Earth Week. Vi gjorde en toast med egengjord humus och syltat rödlök. Så viltfärsköttbullar. Lite jox i smeten. Vildfond, panko, kryddor. Stekes i gjutjärnspanna. Först värma upp lite rapsolja och så smör....


Inget märkvärdigt men gott.  God gräddsås, picklade rårörda lingon, kokt potatis och morötter.

Onsdag. Satt i m-lokalen. Diplomering av s k stadsdelsmammor. Och lite AW på Bishops med anledning av att vår Rotaryklubb fyllde 30 år....
Torsdag. Lysande Rotaryfördrag av prof Gunlög Fur om Klimatförändringarnas påverkan på den s k ursprungsbefolkning. Fur är bl a expert på Nordamerikas indianer. Fredag. Några möten och em/kväll på LNU:s akademiska högtid på universitetet. Högtidlig middag,  enkelt småländsk, med bubbel och allt. Har nog varit på de flesta årshögtider med min mexikanska sol. Ibland måste dock "någon" hjälpa slumpen. Av åtta talare/medverkande  under kvällen var åtta män. Vi skriver 2022. På ett universitet som har hållbarhet som slogan. Jag hade aldrig godkänt ett sådant program. 

Idag. Trött. Var dock uppe med tuppen och visade runt i kommunhuset. Uppskattat av de som deltog. När vi åkte i natt in mot stan såg vi från Ingelstadvägen ett gigantiskt rymdskepp som lyste som en fyrbåk mitt i staden.  På stan och köpte röding. Slappar lite idag. Bok/TV/städa. Diverse aktiviteter i morgon söndag.

Störs över en regering som inte strukturerar ett jämnt flyktingmottagande över landet. Och brist på samverkan mellan myndigheter. Och bristen på ministerstyre. Hann inte avhandla detta med universalgeniet Gunnar Wetterberg som var en av alla "kändisar" vi minglade med i går kväll. Där fanns f ö toppar inom kyrka, näringsliv, politik och akademi. Och media. Enda gången om året dessa minglar tillsammans.  Och det behövs för att klara upp ett och annat. Inte minst Tidningen och Staden skulle behöva träffas för att få viss förståelse för varandras uppdrag. 

Glömde säga att jag hade en guidningarna tillsammans med Jon Malmqvist idag. Och Anna Zelvin hade en lysande insändare i SmP idag. Måste säga att s i Växjö tramsar. Man hade en insändare häromdagen om s k minutjakt inom hemtjänsten. Samma s k styrkort finns i  nästan alla s -styrda kommuner i landet. Men det förtiger man. Det saknas inte pengar i hemtjänsten. Som s alltid försöker vinna billiga poäng på. Det saknas däremot personer med rätt kvalifikationer i stort sett i hela landet. Och ingen statistik i världen visar på att lönerna skiljer sig beroende på politiskt styre. Det är sanningen. 

Men i media är alltid den som har gott om monopolpengar de goda.............

PS Hörde nyss på radion att Ulf K inte tycker att man skall lagstifta om ett jämnt flyktingmottagande för ukrainska flyktingar över landet. Det tycker jag enligt ovan. Helt obegripligt eftersom vi anser att Sverige inte skall ta emot fler flyktingar än andra länder i EU. Tror att Anna Tenje måste ta ett snack med partiledaren. DS

Bo Frank
20220326