lördag 23 april 2022

Koranbränning, Exit mp, Ebba och annat läsvärt

 Tillbaka till fornstora dagar med nedlagda arbetstimmar. Kom tillbaka risig efter påsken efter möte med barnbarn. De ger positiv psykisk energi men nedsätter den fysiska statusen.

Hade fullmäktige i tisdags. Enligt media är det bara relevant att skildra fullmäktige om det uppstår nåt tjafs. Inte det tålmodiga beslutsfattandet i en demokrati om viktiga ärenden. Det undergräver demokratin. Erkännes, lite mör efter ett fullmäktigemöte. Ett glas rött o sen middag hemma. 

Onsdag. Hade förmånen att få vara med på Regionala utvecklingsnämndens sammanträde i Kosta och lyssna på Torsten och Emil. Det är unikt i Sverige det som pågår i Kosta med ständigt nya satsningar. Torsten Jansson är jordnära, vänlig, skarp och entreprenöriell. Hans största hinder är bristen på arbetskraft i en kommun där 25% lever på bidrag. Detta säger allt om Sverige. " Vi " vill ha bidragstagare och inte de som vill bidra. Det är så invandringen sett ut under Reinfeldt&Löfvén. Nästan inga ärenden på sammanträdet som krävde beslut. Skulle säga att det finns viktiga arbetsuppgifter. Men mycket tid går åt på att svara på remisser som ingen bryr sig om , om olika offentliga planer. Allt ifrån Cykelstrategi i Jönköping till andra offentliga dokument som ingen bryr sig om egentligen. Men duktiga medarbetare som gör sitt bästa utifrån de förutsättningar som givits. Skulle säga att halva verksamheten inte behövs egentligen. Hemma. Satt o hostade i Lokalen på Storgatan med hustrun mellan 16 - 18. 

Torsdag. På Rotary vid 07.30. Tillbringade eftermiddagen på styrelsemöte med Almi Kronoberg som redovisar bra s k nyckeltal. På kvällen med på moderaternas valakademi. Påhitt av Oliver som drar mycket folk. 

Fredag. Möten på kommunhuset. Mindre hosta. Deltog o medverkade på nationellt seminarium kring träbyggande. Växjö ledande. Fixade sprucken ruta på bilen. Och bemannade moderatlokalen med min mexikanska sol. Var på gatan i solen o pratade med trevliga människor. 

Händelserik vecka hemma och nationellt. 100 poliser skadade i förre helgens kravaller. Inga islamister och andra våldsverkare som Ebba uttryckte det. Hon har rätt i sin slutledning, men kanske inte till 100% i vad polisen borde göra. Jag anser. Det skall finnas frihet att bränna koranen men man skall inte göra det. Av etiska skäl. Och polisen borde förbjuda dessa sammankomster tills dess man har förmåga att upprätthålla ordning och säkerhet. Så enkelt är det. Islamiseringen av Sverige är ett problem. Som eldar på det hela. Liksom tokstollar till höger och vänster. Som attraherar kriminella strukturer som hatar polisen. 

Exit mp i Växjö. Har inga kommentarer. Anna sköter detta bra. Men starkt besviken över att Växjö avskaffat sin hållbarhetschef. Under ett område där mp haft det politiska ansvaret. Har som alla vet, internt, framfört detta till kommunledning och kommunrevisionen. Under lång tid. Växjö är en politiskt styrd organisation. Det går inte att skylla på kommunens administration. 

Idag. Uppe med tuppen. På församlingshemmet i Skatelöv för att berätta skrönor från resor. Har besökt 50 länder i alla världsdelar. Frukostmöte. Fick lite honung, hallonmarmedlad och choklad för besväret som var ett nöje. Vanligt, hederligt folk som inte är så annorlunda så de får utrymme i Tidningen. O de deltar ej i Ramadan. Den högtiden får mer utrymme än den kristna påsken. Bra eller dåligt? Bedöm själva. Hemma 11.30. På torget och köpte fisk. 12 på kommunhuset för guida trevliga människor som ville se nya kommunhuset. Avlöste Anna Tenje och Pernilla Torneus som haft grupper tidigare på morgonen.

Gått runt Växjösjön. Nästan helt återställd. Faktiskt bara hustrun och jag ikväll. 

I morgon. Promenad. Dörrknackning med moderaterna.

Måndag/ tisdag Stockholm för diverse möten. Onsdag. Talar på seniorträff i Konserthuset och är med hela tiden. Pippi/Inger Nilsson kommer. På kvällen m gruppen i regionen. Torsdag, digitala möten helan dagen och kvällen. Fredag. Årsstämmor med kommunala bolag. Lördag. I tjänst. Valborg på Stortorget och vår bröllopsdag. Kanske Signatur på kvällen? 

Är ej sysslolös. Motivationen är Växjös medborgare. Och det förtroende som moderaterna och kommunen ger mig. Och säger som det är. Lider av att de många partier fegar ur och gör likt strutsen. 

Får ofta höra att jag är orädd och inte rädd för att vara icke PK. Skrämmande. Men så ser jag kanske ut min "sista" valrörelse 2034. Då har jag gjort 60 år i det kommunala. Även om jag blir sist på valsedeln blir det krysskampanj?


Från Safariparken i Kosta. Grisar och visenter. Där finns det mesta.Lite kvardröjande påskpynt på Glashotellet. God mat som alltid. O nya prylar hela tiden. 
Från skilsmässan med mp i fredags. Alla uppträder respektfullt. S saknar dock ledarskap för att ta över. Vet valresultatet. Mp och sd vågmästare på ett eller annat sätt. Men det kokar ner till. Anna Tenje eller Malin Lauber. Anna har 101% uppslutning i partiet. Allt handlar om ledarskap. Det vet jag som ni förstår. Och vettigt folk i alliansen och också mp lokalt även om det anser det bäst att stiga av nu. SD har många vettiga människor men har ej fått upp ögonen för klimatet. V bra folk. Och s en kompetent fullmäktigegrupp.


Hustrun och med några av besökarna för vår guidning av kommunhuset idag. 

Undrar varför inte s driver kampanj mot att Blågröna fattade fel beslut. 

Nu tar jag helg. I alla fall några timmar. 


Bo Frank

20220423