måndag 2 maj 2022

Valborg och första maj...

 En av låtarna som Växjö Lady Lights sjöng i Linnéparken i lördags var Beatles Eights Days a Week. Och det känns som om veckorna har åtta dagar just nu. Har haft en full vecka och lite till och så även denna vecka. Var i Stockholm måndag/tisdag. I måndags kväll på Belgo Bar och åt Moule frites tillsammans med sonen. Ett favoritställe i Stockholm. I onsdags var det ett fullsatt möte i Konserthuset för "kommunseniorer" som jag höll i hop på bästa sätt. Dragplåstret var Inger Nilsson som berättade om delar av sitt liv. Pippi-Lotta, Viktualia, Krusmynta, Rullgardina Efraimsdotter Långstrump. 


Borde beskurits lite ser jag. 

Torsdag fullt med möten. Och halva fredagen. 

Lördag lugn. Lite på stan. Och Valborg i Linnéparken. Tänker som ofta på min mormor. 10 syskon och två tvillingsystrar som hette Valborg och Ingeborg. Har nog aldrig varit så många på ett sådant event. Minst 1500 trodde kommunens tjänstemän som organiserat mötet ( kultur- och fritid) på ett lysande sätt. Där schemat följdes på minuten. Nästan alla programpunkter var bra. Kunde själv varit lite bättre. Konstigt, inte en rad om detta i dagens Tidning. Däremot två helsidor om 150 s som firade första maj. Att v var fler säger en del om styrkeförhållandena i Växjö. Lite dörrknackning som fortsätter på onsdag. 

Knökfullt på krogar i lördags kväll. Hade ej bokat bord eftersom vi inte visste när vi kom iväg. Knökfullt givetvis på favoritstället Signatur. Men lyckades klämma in oss på irländska puben. Och det är alltid trevligt. 

Denna vecka ganska fullt med möten. Torsdag/fredag till Karlskrona för träff med nätverk för fullmäktigepresidier och sekreterare. Fredag kväll buffémiddag för Kievbaletten. Lördag, för första gången med på St Sigfrids Gille. Söndag dörrknackning. Och i lokalen mellan varven också denna vecka. 


Från veckan. Är inte det tidigt? Skäggdopping med 10 ungar varav fyra på "ryggen". Och förresten. Va snyggt parkförvaltningen har ordnat det i och runt Linnéparken.


Bo Frank

20220502