fredag 15 april 2022

Ingen vet

 Skillnaden mellan demokrati och diktatur blev aldrig så tydlig som i tisdags. I en av de äldsta demokratierna dömdes en premiärminister till böter för brott mot Coronaregler. I en annan del av världen fortsätter en diktator och massmördare sina galenskaper utan åtgärd. 

Fick ilningar i hela kroppen när jag samma dag hörde en av Sveriges mesta kommunistkramare, Pierre Schori, tala om varför Nato är fel. Hade den fria världen inte haft tillgång till kärnvapen så hade den inte existerat. Så illa och så bra är det. 

Skulle åkt till Skåne måndag kväll, men nåt magelände satte stopp för detta. Kom ner i tisdags morgon. Fullt upp med sociala aktiviteter. Fram o tillbaka till Småland i torsdags. Nu börjar vänner i samma ålder fylla 70. Ofattbart. Stockholmare har intagit Torekov under påsken. Inga större olägenheter. Går våra promenader. Drabbats av vaxpropp i ena örat. Händer alltid utomlands. Eller dag när apoteket är stängt. Gogglade. Prövade saltlösning i öret och så duschslangen i fem minuter. Verkade funka. Borde ha min gummipipett här. 

Potatisen uppe på friland. Trots kylan. Fler och fler fåglar. Sädesärlorna från igår tycks redan dragit norrut. Fåren ute på strandängarna. Kullens fyr blinkar oss godnatt varje kväll. Träffar fem av "våra" barnbarn i påsk. 

Konstrunda över allt i Sverige. Och bästa konstrundan är hemma. Den som kan ser. Så vacker o sparsmakad kan en köksfläkt vara. 

Barnbarn. " Våra" barnbarn. Fem av dem träffas i morgon. 


Mexikanska solen bakar bullar. Med saffran, mandelmassa o annat jox. 

Vi har båda blivitt insnöade av Börjlinds deckare. 

Vi satt med en massa människor på kalas igår. Vi kom in på något som ingen pratar om med som väl myndigheterna har koll på. Försvarsviljan med dagens befolkningssammansättning i " vårt" land. 

Och hur långt yttrandefriheten skall sträcka sig? Skall hatpredikanter till höger, vänster och islam få tillåtas? Tycker inte att man skall få bränna vare sig Koranen, Bibeln eller olika länders flaggor. ida, 

Det enda jag vet. Putin applåderar flyktingströmmar och demokratins sammanbrott. När kommer vitboken en gång för alla om Sovjets/Ryssland alla sk nyttiga idioter. Expressen har delvis börjat genom korståget mot Aftonbladets kultursida.

Bo Frank
20220415