lördag 12 februari 2022

" Hemma? "

 Så,  "hemma"? efter tre veckor med olika avstickare i Mexico. Det var väl bara resan till och från Kastrup som kändes otrygg. På vägen ner, två stökiga killar från Mellan Östern som grovt hotade en tågvärd när han ville se deras biljett. De hotade med s k kändisadvokater och ville veta var tågvärden bodde etc. Det slutade efter en kvarts hotfull argumentation med att killarna fick åka vidare utan att bli avslängda. Dessutom drogpåverkade. Gick ifatt tågvärden och erbjud mig att vittna, men han avböjde och sa att han var van vid detta. På vägen hem, tre veckor senare. Tro det eller ej. Hände samma sak. Slutsatsen är att det bara behövs biljett för skötsamma. I Mexico, flyg, taxi och bussar i exakt tid. " Hemma", tågförseningar och stök. 

Läste Sydsvenskan på tåget "hem". En lärare som vägrade kalla en elev för hen fått böta 150 000 kronor efter beslut av den s k diskrimineringsombudsmannen. En person i Helsingborg deklarerar en inkomst på 250 000 kronor, men tjänar egentligen 870 000 kronor. Skatteverket får inte p g a sekretess larma försäkringskassan. Skatteverket upptäcker att den krog i Skåne fuskar med personalliggaren. Månaden innan har samma anställd, som inte finns redovisad, fått pengar från F-kassan. Skatteverket får inte tipsa F-kassan. Skatteverket, polisen och arbetsmiljöverket gör tillslag på ett bygge i Skåne. På adressen intill ligger ett företag där Skatteverket misstänker brottslighet. Myndigheten får p g av sekretess inte tipsa sina kollegor. 

Sverige känns knappt hemma. Och var och en kan ju lista ut vad problemet är. Och Magdalena Anderssons städerska visar problemet i ett nötskal. 

Jetlaggad. Förefaller öka med åldern. Lite slö denna vecka. Men haft både fysiska och digitala möten. En hel del kampanjande i Lokalen på Storgatan med OS i radion. Och något lite skräp i halsen, kanske från flyget hem. Vad gör vi med alla PCR-tester och masker? Men den större frågan är vad som händer i Sverige?

Efterdebatten om Thomas Petersson visar på problemen i kyrkan. När gudfruktiga äldre damer vänder sig mot kyrkan. 

Hörde ytterligare att utmärkt program i P1 i serien partiernas starkaste fästen. Om Donsö i Göteborg. Där de flesta tycks vara med i missionskyrkan och där 40% röstar kd. Sammanhållning, företagande,  bas för redare, fiskare och sjömän. I slutet på programmet vittnade en muslimsk pizzabagare som flytt ett av Göteborgs s k utanförskapsområden. Om hur väl han kände sig till rätta. Om lugnet och de fina bemötande han fått. En fin bild av ett alternativt Sverige. Heja Ebba. 

Oliver tog denna bild på mig i lokalen i veckan. Ni lyssnar väl på Växjömoderaternas podd?


20220212

Bo Frank