tisdag 4 januari 2022

VVW

 Var var Wångmar? Såg Huseby igår. I huvudsak bra dokumentär. Har tidigare skrivit att jag träffade Fröken på ett medlemsmöte med högern/m för länge sedan. Erik Wångmars bok är den den mest seriösa boken om Fröken. Men han kanske inte fick medverka p g a sämre nationell igenkänning än advokaterna. Ada Rydgård som medverkade var kollega med min mamma. Och har hört en del från henne tidigare. Så bra denna dam gjorde detta. 

Nu lite mer av självömkan trots att vi har det bra i vår nedstängda Covidbubbla. Åkte till Ängelholm idag på morgonen på en säker test. P -plats vid Klittervägen vid havet. Mycket välorganiserat. All heder åt Region Skåne. Sitter nu i fåtöljen och läser tills vi fått svar. Bokade om vår Mexicoresa tills senare i Jan. Bra att boka denna typ av resor via resebyrå. Ticket i Växjö så bra. Rekommenderas. Bättre säkerhet/service att boka via resebyrå än på nätet. 

Sitter i vår bubbla tills vi fått provsvar. Halvrisiga. Men vid gott mod. Läser om bestående värden. Aristoteles. Och Platons dialoger. Dialogerna med frågor och motfrågor borde tillämpas i politisk journalistik. Men den klassiska bildningen finns knappt. Med några undantag. Missar aldrig ett avsnitt av Nordegren&Epstein. Men frågan är om inte Benno/Alling överglänser ursprungsparet. Detta är en av dagens höjdpunkter. 


Den tomma stolen får väl illustrera mitt sinnestillstånd. Ser att våra tre trovärdiga regionråd kallat till presskonferens om nya sjukhuset. Är de överens så har jag inget att invända. Men media är dessvärre ganska ointresserade av saklighet. En story är viktigare. Oavsett. Hela dramaturgin bygger på att David har rätt. Även om han säger att jorden är platt. 


Bo Frank

20220104