onsdag 10 november 2021

Nu tiger s.............

 Det nya kommunhuset/stationen har på kort tid blivit en succé. Det kan finnas åsikter om detaljer som det alltid görs i ett samhälle där man får tycka ganska fritt. Men sammantaget vågar jag säga att det omfamnas av Växjöborna. Det har snarare blivit ett medborgarhus än ett kommunhus. Inget fel i det. Genomskinligt och som kyrkan mitt i byn. S som drev en hel valrörelse mot detta har tystnat. Sanningen är också att det hade kostat mer att rusta upp det gamla sunkiga huset. Och det hade blivit en barack som station om s fått stämma. 

Hade nöjet att dela ut Pär Lagerkvistpriset till Jonas Gardell. Av alla 10 mottagare är han den best bildade och begåvade. Och mest läsvärda. Hans tacktal, som återgavs i Expressen i Söndags, var det mest välformulerade tacktal jag någonsin hört. Man kan säga vad man vill om Gardell. Spränglärd, bibelkunnig och mitt i samtiden. I ett samtal avslutade han. Barn i skolan borde läsa bibeln, psalmboken och Selma Lagerlöf. Detta apropå referensramar till vår kultur. Är Gardell&Levengood Sveriges bildade par?Var i helgen o sprang runt i Stockholm o förvärrade min jäkla förkylning. Träffade sonen. Som sliter på advokatbyrå. Teater, muséer och promenader. Nästan hela Djurgården för oss själva i lördags morse.

Skitväder. Fotografiska är en pärla. 


Underbara utställningar på Fotografiska. De två stora utställningarna var djur och den nakna människokroppen. 

Snälltåget doft av 50-tal. 

Ikväll. Fin middag med dito dryck på konserthuset och utdelning av minnesgåvor till medarbetare som jobbat 25 år i kommunen. I morgon middag hemma för personer som betalat dyrt till Rotarys biståndsverksamhet. Skall bli trevligt. 


Bo Frank

20211110