tisdag 16 november 2021

Gräsänkling blues

Min fru har inte rest till Mölle utan till Stångby. Har det allmänt tråkigt fram mot kvällen.

Hänt sen sist. Känner att jag är tillbaka som tiden som kommunalråd. Minst 40 timmar per vecka. 

Torsdags, frukostmöte med Rotary. På kommunhuset. Diverse möten. Middag hemma för två trevliga par Rotary som betalt hemskt mycket pengar till Rotarys välgörenhet för att äta middag hos oss. Mexikanskt och lite Beatles. Fredag. Promenad med hustrun. Diverse möten. Satt några timmar i m-lokalen. Lördag.

Nomineringsstämma m där valda ombud fastställde listor till riksdag och kommun. Bra stämning. Den enda spänningen var väl om jag skulle förslå Sofia Stynsberg till andra platsen på listan. Pratade för det, men yrkade inte. Av lite olika skäl. Kombination av samtal med omsorg av Sofia, samtal med Anna Tenje och viss förståelse av detta med öst och väst i vårt parti.  Bra stämma. Blev nedpetad något snäpp på regionlistan. Men lär komma in som ordinarie ledamot. De som sattes före mig är rätt OK med tanke på det vanliga. Geografi, kön och kompetens. Sen kan man alltid diskutera hur dessa tre variabler skall viktas. Kul att vår f d guru Anders G Högmark satt som ordförande på stämman som öppnades av Suzanne Frank. Som gjorde det så bra som ordf i förbundet. Krabba hemma. Och gott vitt. 

Söndag. Promenad, läsning och läsning. Borta på extremt god middag hos en äldre dam från Chile. Kortspel. 

Måndag. Möten på kommunen. Med revisorer och med kommunalråd. Skall ev skicka Musica Vitae till Kaunas som är kulturhuvudstad i EU nästa år. Och kommunal delegation åker med. Hemma ensam på kvällen. Skönt med egna tankar en gång i månaden. Dag två hemskt när hustrun är borta. Måndag kväll. Kura Skymning. På biblioteket. Samarbete med Föreningen Norden och Bibliotekets vänner. Är vice ordf i Föreningen Norden som kämpar med få och åldrande medlemmar....Började titta på Knutby på TV. Intressant fenomen, detta med sekter där personer träder i Guds ställe.

Idag. Tisdag. Morgonmöte med den moderata politbyrån som alltid. Så hela dagen på digitalt möte med de  s k Klimatkommunerna. Till Växjö Elektriska för att handla ett antal vita Fling. 

I kväll. Läser Grönköpings Veckoblad och se Lakers på Cmore. 

Lite bilder. Kass som vanligt. Saknar kunskap och tålamod. Från stämman. Irené Bladh och jag. Två Växjönamn på regionlistan. 

 

Marcus Svensson från Södra. Om varför vi skall bygga i trä. Annars skulle inte skogens restprodukter komma till användning. Ärligt stolt över att mitt engagemang i detta gjort att Växjö gått före i Sverige och världen. Som gjort detta möjligt. Första initiativet togs dock av Peter Norrman och Per Österberg båda m, men jag gjorde verkstad. 

Vad jag gör första kvällen när hustrun är borta? Åker till Maxi o köper ungnötslever. Godaste och billigaste maten. Råstekt potatis, sardeller och citron. Missade att vi inte hade kapris och bacon hemma. Som vi i princip alltid brukar ha. 

Från Bibblan igår. Ella Styf läste med vacker röst Sally Salminen och introducerade åländska författare. Måste läsa klart den boken och förskaffa som ES började läsa. 

I morgon. Fortsatt möte med Klimatkommunerna. Till pensionärsklubb o berätta om mitt liv. ( Tror de att jag skall dö - inte omöjlig) och så möte om varför Regionen inte vill ha en starkare internrevision tillsammans med länets kommuner. Att granska offentlig verksamhet är viktigt. 

Och kvällen avslutas med möte med m:s partiförening för Växjö. Skall styra upp Första Advent och så. 


Bo Frank

20211116