fredag 1 oktober 2021

Spik i foten.......

 Var igår på en bra turistfälla, Chez Lion. Passande med svartvit bild som om vi var där 1867 när de öppnade. För min del ett kilo musslor kokta i vin, lök och selleri. Pommes dock bättre hemma på Grilleriet. 

Tog i morse tåget till Leuven. 20 minuter bort. Vacker stad med samma befolkning som Växjö men som får Växjö att framstå som en by. Åtta genomgående spår på stationen. Tåget kom och gick på sekunden rätt. Belgien lika stort som Småland men med 11 miljoner invånare. L är den största universitetsstaden i Belgien, men inga studenter är skrivna där. Annars kanske 60 000 fler invånare. 
Rent och snyggt. Bättre än i Sverige. Gågator där bara elbussar drar förbi. 
Berättade och skröt för borgmästaren igår om vårt nya fina Kommunhus och universitetsbibliotek. Han sa inte så mycket. 


Deras universitetsbibliotek. 
Deras stadshus. 


Däremo t var deras stads/konstmuseum en besvikelse i förhållande till att det kostade 15E att gå in där. Per person. Dock nästan halva priset för mig på tåget dit eftersom hustrun påtalade på spanska att jag var pensionär. Tycker det dock är lite skämmigt, men snart är hustrun där också.

Exklusiv lunch. Äpple och banan med iste från hotellets frukost buffé. På en parkbänk i blåsten. 

I morgon överväger vi tåg till Mons eller Ostende. Kanske Mons. Har varit i den vackraste staden Brygge förut, i Gent och i Liége m fl städer förut. En besynnerlighet. Ingen konduktör dök upp för att kolla vår biljett. 

Tillbaka till Bryssel. 


Bo Frank

20211001