tisdag 7 september 2021

Varför hålla på med politik?

 Inte för blodtrycket. Blir upprörd varje gång jag läser eller ser nyhetsinslag. Två alternativ. Enalpril och engagemang eller sluta med både media och Enalpril. Får väl bli det första ett tag till. 

Ett problem i politiken är alltid att politiker blir talesmän för det etablerade istället för att förändra och utveckla. Har alltid varit i opposition. Också mot mig själv. Är den som suttit längst tid som ordförande i kommunstyrelsen i Växjö. Men har även då betraktat mig mer som örat mot marken än en megafon för kommunförvaltningarna. 

Har f ö aldrig haft en bättre mix av arbete och ledighet. Någonsin. Men man känner ändå att man alltid är till förfogande för samtal o svara på mejl. 

Sommaren fortsätter. Hade besök i Torekov i helgen av Växjös " finaste" familj. Ett par med ursprung från Peru. Mer hårt arbetande och gudfruktiga än någon smålänning sedan Kristina och Karl-Oskar. 

Badtemperaturen har sjunkit. Är fortfarande "badpojke". 15 grader nu i vattnet. Men solen bränner på ryggen när man går upp från bryggan. 

Hela denna vecka fullknökad med möten både dag och kvällstid. Och kampanjande för moderaterna. 
Fullt upp med andra ord. 

20210907
Bo Frank