torsdag 2 september 2021

Gör din röst hörd.....

 Var tar tiden vägen? Redan september. Mer tid i Växjö och fysiska möten. Den goda stämningen på Växjös fullmäktigemöten har delvis försvunnet. Som den vet som följt mötena. Men ser ändå fram emot ett fysiskt möte i oktober. 

Läser mycket som vanligt. Trodde jag gjort ett klipp som skickade efter några tegelstensromaner av Thomas Mann som man borde ha läst för länge sedan. Problemet uppstod när de kom. På tyska. Och inte ens efter någon öl är min tyska bra för samtal, än mindre för att läsa böcker.

Apropå böcker. Läste Ivar Arpis iakttagelser i SvD. " Stöken på våra bibliotek bottnar i en politisk idé om att tillåta social nedgång i gemensamma rum. Men vem vinner på att biblioteken börjar likna en blandning mellan socialkontor, fritidsgård och härbärge? " Vår slapphet och tilltagande likgiltighet låter det onormala vara det nya normala. Buset tar över det offentliga rummet. Och vem vill inte bo i ett gated community framöver om det är den enda utvägen. Eller flytta till Danmark. 

Nu reduceras skjutningar till notiser.

Läser också att en moderat riksdagsledamot, efter decennier, upptäckt att folk åker i parti och minut på semesterresor till länder man flytt ifrån så fort man fått uppehållstillstånd i Sverige.  

Åtskilliga pass på och utanför lokalen på Storgatan. 


Tekniska nämndens ordförande tar själv tag i renhållningen. Va mycket man får reda på vad folk tycker när man är på stan. Vi skall vara örat mot marken i större utsträckning och inte bara försöka sköta kommunen efter bästa förmåga. Hoppas Sofia får göra Oliver sällskap till riksdagen efter valet nästa år. 

Gör din röst hörd. Om drygt två veckor är det s k kyrkoval. På måndag kan man börja förtidsrösta på Domkyrkocentrum. Det finns tre partipolitiskt obundna s k nomineringsgrupper i valet till kyrkofullmäktige, till stiftet och till kyrkomötet. Jag kommer att lägga min röst på Borgerligt Alternativ. 


Idag kom Dagens samhälle. Glad över att se vår "gamle" riksdagsman Anders G Högmark på stort uppslag. Anders ser lika dan ut och numera bl a ordförande i kommunfullmäktige på Tjörn. Som vill ändra i kommunens regelverk så att politiker som begår brott inte sedan skall få ut någon form av politikerpension. Inte jättevanligt i vårt land. Men det förekommer. Hoppas jag kan lägga samma förslag i Växjö. 
Åt idag Växjös godaste? hamburgare på Grilleriet. Med Karl-Johansvamp. 


 20210902

Bo Frank