onsdag 28 juli 2021

Tack - Torekov inte märkvärdigt alls

 Juli månad har tillbringats halva tiden på Storgatan i Växjö och i Torekov. Stängde butiken på Storgatan idag p g a regn. Den jäkla markisen går bara ut när det är sol....

Vill också börja med att tacka för alla glada tillrop jag fått efter min Sommarspaning i SmP häromsistens och för den korta insändaren i förrgår. 

Har haft "huset fullt" i Torekov i sommar. Det bestående intrycket hos tillresta är att Torekov inte har någon speciell charm i sig. Och delar den uppfattningen. Men att omgivningarna tillhör de vackraste och mest tillgängliga i Sverige. Och det folk tar med sig är alla badrockar som trängs överallt och att folk köar för att bada på den oansenliga bryggan. ( finns flera utan kö) Och att folk står i sina badrockar och köar minst en halv timme utanför Rapps konditori för att köpa Sveriges dyraste frallor. De är dock mycket goda. 

Häromdagen cyklade jag med lilla frun till Rammsjöstrand för att spisa framåt kvällskvisten. Vi började med ett dopp på bryggan. Fin brygga med krokar att hänga attiraljer på. Varmt i vattnet. Minst 23. Hur denna krog kan ha vin- och ölrättigheter kan bara betyda att det finns en Oliver Rosengren till i Sverige. Synnerligen anspråkslöst. Och mat på papptallrikar. You get what you pay for. Har ätit sämre för mer pengar. Och vackert som bara den runt omkring. Gick häromdagen längs strandkanten genom stora koflockar dit. Ca 7 km från vårt hus. Cykelvägar genom gula vetefält och råg som nästintill var manshög. Cykelvägen ca 10 km T o R. Och nästan hela tiden såg man Kullahalvön och Skälderviken. 

Gjorde misstaget att köra genom Båstad, närmsta vägen. Det tog en timme att passera Båstad. Genvägar är senvägar. Det besannades. 


Vacker fullmåne som dyker i vårt kvarter. 


Hustrun och jag väntar på våra flundror. Vi ville inte fråga efter ursprunget. Men de var helt OK och remouladsåsen kändes hemvevad. 


Nytt konstverk i hamnen i Torekov. Det gamla lotsutkiket har lagt sig. 


Så ser det ut i verkligheten, repliken långt där borta.


Politiken. Ny undersökning av väljaropinionen idag. Rätt OK. Skakigt för lib och mp.

Jag som är trävän som alla vet, inser dock att Sverige behöver betong. Att regeringen inrättade ett nytt Natura 2000 område i närheten kan ha varit dödsstöten för svensk betong. Vad är miljöintresset av att behöva importera betong och lamslå samhället. Sverige är väl den enda landet o världen, bortsett från anarkistater, där inte regeringen regerar. Allt skall utredas och remitteras. Och som remissinstans borde först Advokatsamfundet strykas på listan......

Bo Frank
20210728