lördag 20 mars 2021

Ny kvinna idag. En Annan?

 Kan inte klaga på något egentligen. Man ser det man vill se och man kan i bästa fall välja om man vill stänga av omvärlden eller inte. För bästa eget välbefinnande. Saknar dock middagsbjudningar med vänner utanför den absolut närmsta kretsen. Och all teater, konserter och liknande. Upptäckte att jag ändå haft ganska mycket att göra med webbmöten sista tiden. Därför inga inlägg på bloggen. Också läst ganska mycket. Är nu igenom Steinbecks samlade produktion. Det var en pärs att läsa Vredens druvor på engelska eftersom den är skriven på dialektal slang. Om att vara flykting i sitt eget land. 

Och i PK Sverige finns statistik om allt utom det som inte är PK. Kostnaderna för det samlade flyktingmottagandet är det som är mest frapperande. Enligt riksrevisionen motsvarar 50% av kostnaderna för det samlade domstolsväsendet ersättningar för tolkar och advokater. Konsekvenserna av Sveriges extrema flyktingmottagande finns inte belyst på ett samlat sätt överhuvudtaget. En annan konsekvens av flyktingmottagandet är den ökande antisemitismen. Om detta kan man läsa i Bulletin. En utmärkt högertidning på nätet. Har sagt upp prenumerationen av SvD som glidit åt vänster. Har har bara SmP på nätet. Det sista för att i alla fall bidra till att vi ha en lokal tidning. Men där finns bara flyktingpositiva reportage. Utom kanske på ledarsidan. 

Har också hittat en ny definition av en person som är kontroversiell. Det är en person som inte är vänster. Personer som intar högerståndpunkter beskrivs som kontroversiella. Och därmed sagt att medborgarna i vårt land  är kontroversiella eftersom flertalet vill ha en striktare flyktingpolitik. 

Vad mer i veckan som gått. Har suttit på regionfullmäktige. Regionens it-enhet tvingar politiken att använda Netpublicator för dessa möten. Totalkaos som slutade med att vi fick gå över till Zoom. Tveksamt om ens Netpublicator är lagligt då man måste kunna se alla deltagare live. I Växjö bestämmer politiken. Och vi har bestämt att använda Teams som fungerar bra. Regionfullmäktige. Vartannat ärende handlar om förslag från s om att öka bidrag och kostnader för skattebetalarna. Det mest uppseendeväckande på detta möte var en motion från v som vill att facket skall få sitta med  yttranderätt i alla styrelser och nämnder. Det värsta angreppet jag sett någonsin på lokal demokrati. Det slutade med att vänsterpartiet röstade nej till sin egen motion. Var och en kan väl fundera på varför inte SmP eller radion publicerat detta. Oaktat parti är det ett relevant nyhetsvärde att ett parti röstar emot sin egen motion. 

Uppvidinge. Man tänker på Jägarna om vad som händer där. Jakt, vindkraft och politik. 

Matlagning. Kan man ägna sig åt. Mer i dessa tider. Ett stillsamt nöje är att handla på finkonsum på Oxtorget. Manuell chark och ost och supertrevlig personal. Ser fram emot det nya bageriet på Klostergatan.  

Rätt många webbmöten i veckan som gått. Fungerar bra. 

Bra ledare i Smp om skogen. Flera stycken.  Har själv skickat in ett inlägg för ovanligtens skull på detta tema. Får se om den kommer in. 

Har i dessa Coronatider sett mer sport på TV på ett år än kanske sammantaget de senaste tio åren. Har blivit biten av skidskytte. Att prestera två saker samtidigt. Som i mångkamp, men där är det ju en gren åt gången. Min absoluta favorit är italienskan Dorotea Wierer som är idrottssoldat vid Guardia di Finanza.

Isen har gått upp på Växjösjön idag. Försökte väcka två svanar som somnat. På en åker i Rottne idag på fm såg vi ca 100 svanar som kalasade på något. 

Livet lite tomt efter att ha sett alla avsnitt av Bron. Hustrun och jag bytte Mello förra lördagen mot fyra avsnitt av Bron. Vi har blivit lite skadade. Börjar prata som Saga Norén. 

Får frågor om skandalen på senaste fullmäktige i Växjö. Varför jag inte skrivit om det och inte traditionella media. Min uppgift som ordförande är att värna alla ledamöter som har laglig rätt att sitta där. Om någon ledamot är föremål för timeout eller saknar legitimitet så är det upp till de partierna i fråga. Jag bara konstaterar att jag gör vad jag kan för att följa kommunallagen och fullmäktiges arbetsordning. Kan dock konstatera att sedan jag blev ordf har endast en ledamot brutit mot kommunfullmäktiges arbetsordning.  


Svanar som jag försökte väcka i morse vid Växjösjön. Inte svårt att fixa en god och billig måltid. Och man kan ju joxa in precis det man vill ha och gillar. Någon ytterligare rotfrukt. Och några bitar fänkålssalami om man vågar. 

Jo, den nya kvinnan. När hustrun och jag gick runt sjöarna idag mötte vi den legendariska läkaren Ulf Andsberg. En ståtlig man. I gul mössa. Ny kvinna idag, sa han mig! Igår gick jag runt sjön med Anna Tenje. Var finns läkare idag med denna otroliga karisma?

Det är guld värt att möta alla vänliga Växjöbor av olika bakgrund. Säger inte samhällsklasser. Därför att det är socialister och PK media som delar in oss i det som inte finns. Vi är alla människor. Med samma värde, men med olika förutsättningar. Och det sista är en viktig politisk fråga. Att upphöja men inte att sänka. 

Bo Frank

Växjö 20210320