söndag 14 februari 2021

Alla hjärtans dag

Oj vad mycket människor som gick runt sjöarna idag. Och allehanda småplock hemma. Tillsammans med mexikanska hjärtat. Tvättat bilen, lagt ut alla mattor i snön hela dagen och hustrun har gjort en sats bullar med saffran och mandelmassa. Och tittat på skidskyttet. 

Vänner på mexikansk middag i helgen. Gjorde en blå Margarita efter eget recept. Några kommentarer kring notiser i veckan som gått. Vårt rättsväsende fungerar. En kvinna som simmade runt Öland fick sitt välförtjänta bötesstraff ett halvt år efteråt. Kvinnan hade pausat i vad som visade sig vara fågelskyddsområde. Kanske inte helt lätt att se när man dyker upp som en säl på en klippa. 

Och några tjänstemän i Tingsryd uthängda med namn för att de fick ett vaccin några minuter innan tiden för vaccinet gick ut och efter det att listan på de prioriterade gåtts igen. Det kan väl bara hända i ett land präglad av socialistisk missunnsamhet. Ett land där de politiker med liten utbildning och små inkomster är normen för idealet. 

Och i Uppvidinge tar drevet inte slut. Många politiker är rädda för att uttala sig. Och upplever att media står på mobbarnas sida. Detta förekommer dessvärre i hela landet. Och avhåller medborgare att ställa sig i demokratins tjänst. 

TV:n rullar i bakgrunden. Pernilla Wiberg glänser som programledare. Bättre än många s k proffs på området. Dukar och vita lakan tvättas, sängkläder hängs ut denna vecka som alla veckor. 

Ny vecka och nya webbmöten. Kommunfullmäktige på tisdag och lagom program denna vecka. Glömde att berätta om en lysande föreläsning som en del av oss avnjöt i veckan. Torgny Klasson från Lnu höll en miniföreläsning om s k rättshaverister. Ett problem som t o m lett till att kommunala tjänstemän slutat sina jobb. Tar dock tid ibland för media att upptäcka dessa innan de drar öronen åt sig. Bild. Och detta händer på lördag. I Växjö vid Växjösjön. Hugade deltagare får lista sig åtta per pass. Ingenting är omöjligt. 

Och veckan därpå sportlov. Öppen fråga vad vi skall göra. Lär väl dessvärre inte bli Mexico. Där var vi förra året vid denna tid. 

Bo Frank

Växjö 20210214