måndag 4 januari 2021

God fortsättning..........PS

 Några dagar in på nya året. Pandemin ligger som en våt filt över delar av vårt samhälle. Radion gör reportage över att labbpersonal måste jobba övertid. Motsatsen skulle väl i så fall vara en nyhet och något att göra reportage om. Det handlar fortfarande mycket om hur de offentliga "systemen" mår och mindre om de sjuka. På fabriker, på byggen, i livsmedelsbutikerna rullar det på nästan som vanligt. Regeringen kommer i em med besked om katastrofen Eliasson får sitta kvar.  Som anser att resa till Kanarieöarna är nödvändigt. Jag undrar och många med mig vilken sorts hållhake han har på socialdemokraterna? Någonting är det. 

Har inte gjort många knop mer än att promenerat och läst  de senaste dagarna. Och ännu ett deltagande på Uriksbergskyrkans digitala gudstjänst. Det ger glädje och hopp. Att se och höra goda och glada människor. Har nu läst sönder en udda favorit som jag också sett på film. 84, Charing Cross Road - brev till en bokhandel. 20 års brevväxling mellan en bokälskande amerikanska och ett engelsk antikvariat under 50 och 60-talet. Ett bildande tidsdokument. Och lite gripande. Av Helene Hanff.

Försjunkit i Delblanc igen. En av våra största samtidsförfattare. Lärd, burlesk och iakttagande. Den udda lilla pamfletten Gröna vintern är lysande. En dag får Delblanc besök av Don Quijote i sitt arbetsrum allt medan Rosiante står frustande utanför huset. Don Quijote är sannolikt en av världens bästa romaner. 


Dessa raketer. Försökte på min tid få bort dem. Och nu försöker Anna Tenje. Raketerna framstår allt mer som ett vapen för ligister att jävlas med polis och vanligt hederligt folk. Resterna av dessa raketer kunde beskådas under flera dagar på många platser. Inte minst på Vattentorget tillsammans med flaskor och annan bråte.


Det tog dessutom tre dagar innan hägrarna vågade återvända till sjön. 

Har vågar mig på ett djärvt steg. Var på Cultix idag och köpte något modernt. En bok av Karin Smirnoff. Och för säkerhets skulle en ny deckare av Donna Leon. Kommissarie Brunetti har det bra. Gift med en adlig litteraturvetare i Venedig som alltid har ett antal utsökta pastarätter till lunch och middag och förföriskt goda viner. Det sista får jag inte uppleva förrän i februari. 

Blir minst två böcker idag. Ännu inget fritidshus att åka till. I kväll styrelsemöte ( digitalt) med Rotary och skall väl äntligen Lakers spöa Djurgården. 


PS Anser att Skåne gör rätt liksom de länder som börjar med att vaccinera vårdpersonal.... DS

Växjö 20210104


Bo Frank