lördag 28 november 2020

Preview..........

Så. Lägenheten adventspyntad. Igår, gjorde en osannolik fiskgryta på måfå. Blev bra. Hustrun och jag ensamma. Spelade Yatzi och några mexikanska kortspel. Förlorar stort mot hustrun. En gång eldade jag upp kortleken i kaminen. Men har resignerat. Gillar dock ej att förlora. Krocket, kubb och boule är på allvar. Men inte årstid för det just nu. 

Lika okritiska reportage om Maradona som när diktaturkramaren Jan Myrdal gick bort. Men en människa är väl aldrig så mycket värd som när man fyller 50, går i pension eller dör. 

Grubblar på kap 16 i Första Moseboken. Får väl samtala med någon skriftlärd om detta. Tror dock att detta har en viktig dimension för vår tid. 

Ringde en dam igår som skall fylla 100 på tisdag och frågade om jag fick komma och lämna en blomma. Överlämnar eller skicka en blomma till alla som fyller 100. Monica Sandberg har järnkoll på allt. Damen svarade på mobilen. Hade varit trevligt, men jag åker till resort några dagar. Men du kan ringa. Så det blir blomma via bud eller överlämning med två meters avstånd. Denna dam, verkligen Dam, har betytt en hel del för mig under mina tidigare år som tjänsteman på landstinget och som ung politiker. 

Idag. Cyklat runt på stan med m:s nya paketcykel. Och pyntat Växjömoderaternas nya lokal på Storgatan. Tillsammans med Anna. Lena, Pernilla och Sofia. Sigge Jakobsson kom med en nyhuggen, ordet finns ej, julgran som var smäcker, fin och så graciös. Detta är en preview. Gamla 3-butiken vid Palladium som kommer att vara vår lokal/valstuga i alla fall t o m valet 2022. René Jaramillo är fixare av allt. 

I morgon kommer ett antal moderater, max tre åt gången att sitta där. Tomteklädda, glada som vi är och visa att vi finns. Kom gärna förbi. När Corona är över kommer vi att ha öppet hus nästan alla dagar vid någon tid tills valet och efter valet för eftervalskampanj. Glömmer inte hur alla ansåg mig/m galna som måndagen efter valförlusten 2002 började kampanja för nästa val. Anna brukar alltid säga att den som har roligast tillsammans vinner. Det smittar. 

Rätt intressant med våra diskussioner idag om hur pyntningen skulle ske. En del av mina vågade förslag avvisades av damerna. Men vi får väl se. 

Kom gärna förbi i morgon eller längre fram. 

Ikväll. Laga ny fiskrätt till hustrun. Lagen från sillinläggningen( koriander, chilli, och salladslök) och grädde med färsk sej från torget idag. Och några räkor i. 
I morgon kan ni se hur det ser ut bakom det reflekterande skyltfönstret. Än en gång välkommen förbi. 


Och hemma har hustrun lagt på en mexikansk julduk på ett soffbord. 

Nu går vi in i väntans tid. 

Allt gott kära Växjöbor och andra läsare av dessa triviala men uppriktiga rader. 

Bo Frank
Växjö 20201128