fredag 4 december 2020

Ganska mycket julstämning trots allt.......

Denna vecka. Suttit tomte varje dag denna vecka i skyltfönstret på Växjömoderaternas nya lokal på Storgatan. Och deltagit på diverse webbmöten, sjöpromenader, läst och fixat mat till lilla frun. Politiken i landet tråkig. I Växjö rolig. Anna Tenje gör det bra. Löfvén är passiv och sitter i knät på myndigheterna. Växjö tar strid mot myndigheterna. Och länsstyrelserna förnekar sig inte. Samma problem i Kalmar som i Växjö. I Kalmar vill en s k länsarkitekt lära politiker vad man skall tycka. Lite samma sak i Växjö. 

Idag. Ännu ett webbmöte. Denna gång styrelsemöte med Energy Cities. Och en timmes samtal med energikommissionären Kadri Simson från Estland. Tog upp väsentliga frågor för landet med henne. Det finns tokar inom EU som vill påstå att vattenkraft och bioenergi inte är förnyelsebar energi. Sanktioner kan hota. 50% av all el i Skandinavien produceras av vattenkraft för att ta ett exempel. Kommer att ta initiativ till svenska protester med andra kommuner. Fin bild trodde jag från mötet, men Kadri blundade när jag såg fotot. Skit också.

Resultatet av regeringens och regeringens Reinfeldts flyktingpolitik blir absurda. Stora rubriker varje dag om en accelererande brottslighet som slår alla rekord. Plundring av välfärdssystem och det ena efter det andra. I alla fall tre partier som vill ändra på detta. Sverige måste vara enda landet i världen som hyllar självskadebeteende. 

Nu snart till "lokalen" igen för dagens sista tomtejobb. Vi sprider sån glädje. Folk stannar och tar selfies med oss utanför rutan. Det är väl vi som försöker sprida glädje i city nu. 

Tiden går fort. För nästan ett år sedan i Mexico. 

Och i domkyrkan kan man gå in dagligen och tända ljus och filosofera en stund. Min mexikanska sol och jag sitter i skyltfönstret på Storgatan, sprider stämning och vinkar till glada Växjöbor. Kom förbi du också. 

Jag önskar trevlig helg och en fin andra advent. Och då tänder vi nästa ljus i väntan på det som skall komma ske. 


Bo Frank
Växjö 20201204