onsdag 28 oktober 2020

Höst

Inte min favoritårstid. Mörker, regn, rusk, förmultnande och lite av vemod. Man tänder ljus. Ute och inne. Och allhelgonahelgen står för dörren. En minneshögtid i den kristna världen då vi kommer ihåg nära och kära. Det finns en befriande stillhet när man vandrar på en kyrkogård. Och fantiserar om människorna som namnges på stenarna. Inte samma känsla i en minneslund. 

Med krans på mormors grav i Tävelsås. Och på minneslunden i Skogslyckan. 
Hösten 1970 var en lång upplösningsprocess för Beatles sedan Paul McCartney lämnade Beatles i april. 31 december ansökte han formellt om att Beatles skulle splittras. Och den juridiska processen blev inte klar förrän 1974. Redan i mitten på april släppte han sitt förts album. McCartney. Och precis som på det album som kommer 11 december spelade han alla instrument själv till sina låtar. John Lennon släppte sitt första soloalbum 11 december under titeln John Lennon/Plastic Ono Band. George Harrison släppte världens första? tippelalbum All tings must pass i 27 november. Ringos första soloalbum Sentimental Journey kom också 1970. 

Om en vecka pratar vi om valresultatet i USA. En katastrof för planeten om Trump skulle få fyra år till. 

Sitter hela dagen idag och i morgon och på Regionfullmäktiges sammanträde. Viktigt men inte samma atmosfär som på fullmäktige i Växjö. Två församlingar med olika kultur. Sjukvården är den mest komplicerade offentliga verksamheten att styra. Och till skillnad ifrån kommunen, så ser verksamheten snarare budgeten som ett diskussionsinlägg än som ett faktiskt beslut. Och det som alla partiet vill, att göra vården mindre sjukhustung är som att vända ett gigantiskt fartyg. Här debatt. Robert Olessen s till vänster och Anna Zelvin kd till höger. Och Ingemar Swalander bakifrån i mitten, som fotar mig i talarstolen. 
 


Och så en gladare bild. Lilla barnbarnet Josephine i bakar. 


Jag önskar alla en trevlig kommande helg. Med ljus och värme. 


Bo Frank
Växjö 20201028