onsdag 16 september 2020

Vad är farligast?

Läser påfallande ofta om påverkade personer som kör ihjäl människor. Varje gång man är ute och kör är man kanske millimeter från döden. Har börjat tänka på detta. Och den som gör sig skyldig till detta kan komma ut ur fängelse efter något eller några år. Det verkar som om advokatsamfundet står för svensk lagstiftning. Jag fattar ärligt talat inte vad politiker håller på med i vårt land. 

En granne ringde polisen och ville tipsa om ständig och pågående knarklangning och fick svaret; vad vill du att vi skall göra år det! 

Det jäser hos svenska folket. Och politiken är i händerna på myndigheterna. Nu tycker jag inte att Sverige skall ta emot flyktingar från det nedbrunna lägret på Lespos. En del regeringar i EU säger nej. Några säger ja. Svenska regeringen hänvisar till en myndighet, Migrationsverket. Varför skall vi ha en regering och inte regeringen regerar? 

Har en bra dag idag. Långa promenader, några möten och grillen fram i kväll. Men kan inte låta bli att reagera på saker och ting. Handelsbanken skall stänga 50% av sina kontor. Bryr mig inte. Men stör mig över att slappa media inte intervjuar chefen utan nöjer sig med en s k kommunikationsdirektör som hävdar utan motfrågor om att stängningen inte är en stängning utan en omlokalisering. 
Skulle media nöja sig med att en informatör från Växjö kommun förklarar eventuella besparingar och inte Chefen, Anna Tenje? 

Och Alvesta kommun? AA är ett skadligt missnöjesparti men får näring av hur illa de styrande sköter kommunen. 

Positivt. Parkförvaltningen i Växjö som gör det så finns. Oliver Rosengren som håller i varje krona. En omsorgsverksamhet som gör att de allra flesta är nöjda. Lärare som sliter varje dag utan egentliga befogenheter. Poliser som kallas rasister när de gör sitt jobb. Och det blir jag kallad ofta som ber personer att inte kasta skräp eller cykla på trottoarer. 

Glada människor som jag möter varje dag på bryggan på Vattentorget. Och den bryggan röstade s emot i tekniska nämnden när detta beslutades. Liksom scenen i Linnéparken. 

Dock bekymrad över kopian jag fick på pressmeddelande om nyinvigning av konsthallen. De är inte inställsamma mot s k vanligt folk. 

" Så fatta all sanning och rätt och bilda det sköna med glädje"; skaldade Tegnér. Men det var då. 

Nu tända grillen. Härlig dag i morgon. Rotaryfrukost. Webbmöte och årsmöte med Energy Cities. Och på lokal i morgon kväll med mexikanska solen och sonen.Växjö 20200916

Bo Frank