söndag 13 september 2020

Att gå ut eller inte?

Läser. Romaner, deckare, biografier och memoarer. Tidningar och tidskrifter. Läste i Proletären en välskriven kulturartikel om världens största band. Beatles. De var revolutionerande men inte revolutionära. En av favoritlåtarna är Revolution. Som gjordes i en snabb och en långsam variant. John Lennon fick kritik av vänstern för att han tog avstånd från upplopp och Mao. Blev sur för det. 
Husorganet är som ni vet Grönköpings Veckoblad. Chefen för arbetsförmedlingen Kent Åke Pall har upptäckt att många arbetssökanden får tillbaka sin jobbansökan med motiveringen att sökanden är överkvalificerad. Därför skall förmedlingen starta s k avkvalificeringskurser. 
Vacker bild när det börjar skymma...

Ett lördagsnöje är att efter avslutad promenad köpa fisk, blåbär och kantareller på torget. Och prata med folk. Man får reda på en hel del. Frossade igår kväll på havskräftor. I fredags med goda vänner på Izakaya. Och ikväll på Palladium. 

Har två helgkvällar varit på stan. Har aldrig förr upplevt den som otryggt. Men gör det nu. Svenska killar som bor i Stockholm med Växjöbakgrund säger samma sak. Jag tror att s k vanligt folk som inte brukar röra sig på stan efter 22 en fredags eller lördagskväll skulle bli ganska chockade över det man skulle uppleva. För att citera statsministern. Så kan vi inte ha det. Men vad händer. 

Dessa frågor högt på dagordningen i en del partier. Jag anser att polis, skattemyndighet och försäkringskassa skulle ha fri tillgång till alla offentliga register. Tror att de flesta svenskar tycker så. 

Läser Sveriges mesta och bästa klimatforskare i Expressen. Johan Rockström. 

Ser fram emot nästa arbetsvecka. Lagom mycket möten. Och så kommer värmen tillbaka. Om två år från idag är det val. Älskar kampanjande och valrörelse. 

WTC sett ifrån Izakaya. 


Bo Frank
Växjö 20200913