tisdag 8 september 2020

MP, SD och V i Växjö

Har väl en rätt hyfsad positiv dag idag. Gläds åt att mötena börjar komma tillbaka till det normala. Tänker vara positiv och inte skriva om klanerna och eländet i Växjö som är värre än det media orkar rapportera. Spar det för att samla mer info. 

Gillat kommunfullmäktige i Växjö. Över genomsnittet för motsvarande församlingar i landet. Hyfsat bra nivå på debatten. Pålästa ledamöter från alla partier. Trevligt folk. Mesta överraskningen denna mandatperiod är väl vänsterpartiets fullmäktige grupp. Positiva ledamöter som inte faller in i gnälltemat utan opponerar positivt och vägvinnande. Dessvärre. 


Första fysiska gruppmötet m igår på länge. Och en del ledamöter på distans. Anna lyckas med konststycket att vara gladare ju svårare frågor som tas upp. Oliver glänser som alltid. Och bra grupp. Kunniga politiker. Sen kan jag tycka som alltid att vi måste vara mera i opposition mot oss själva. Och prata det språk som medborgarna vill höra. Bura in, inte lagföra.

Har under dagen haft ett fint möte med en forskare knuten till Linköpings universitet som forskar om hur kommuner kan göra skillnad i klimatarbetet. Mannen, ifrån Iran. Bosatt i Holland. Tagit sin examen i Milano och Florens. Arbetat i Kina.... Man blir så matt och glad över att träffa internationella begåvningar. Gillar människor som gör skillnad. Kan vara en av dem som sitter på en bänk på stan 10 över 10 och öppnat sin första burköl. De vet ofta vem jag är. Och har sin kunskap om hur samhället fungerar eller inte fungerar. 

Brukar ibland säga att jag har 20 000 högskolepoäng efter att konstant lyssnat på P1 i hela mitt liv. Nordegren&Epstein, God morgon världen, Människor och tro, filosofiska klubben, Ekonomiska klubben mm mm etc etc. Men mötet med människor är ovärderligt. Orkar dock inte i samma utsträckning som förr lyssna på rena rättshaverister. Men media gör det ibland rätt okritiskt. Hör en del som jag vet är bra på lokalradion också. 


Hustrun förlupit hemmet del av denna vecka för att passa barnbarn, men skickar detta.Lena Wibroe på vårt gruppmöte igår. Pratar om vadå? Kultur. Lena är som väl är inte utan inflytande. 
Längst ut till höger. Bokstavligt och bildligt. Christer Svensson sd. Hur många fullmäktige har en ledamot som just deltagit i Finnkampen? Och gjort bra i från sig. Sånt kan bara hända i Växjö. CS ör dessutom en person som ibland slår huvudet på spiken. 

Vad gör CS på hemvägen från Finland? Dagen efter? Stannade i Eksjö i hällregn och vann sin klass på 10 000 m. Sådana är vi i fullmäktige i Växjö. Unika i landet. 

Enda felet med fullmäktige i Växjö är att jag som ordf och Cheryl Jones Fur som förste vice ordf inte förväntas göra inlägg i debatten. Som riksdagens talmän. Därmed går alla miste om våra visdomsord. Och det är inte bra!


Byte av mobil. En del kort borta. Hittade dock ett kort på oss från Julavslutning i KF år ?????

Den som först svarar får en bok. En bra bok. 

Bo Frank
Växjö 20200908