söndag 6 september 2020

AAA - Angelica, Alvesta, Allians

Det som inte alla vet är att jag älskar friidrott. Ser det jag kan av Diamond League, SM och Finnkamper mm. Angelica Bengtsson kommer på något sätt alltid tillbaka. Verkar vara i toppform. Får se hur kommunen kan uppmärksamma detta. Dessutom en trevlig person som jag träffat i olika sammanhang. 

Hur fungerar medborgarinflytandet i länets kommuner? Det kan man bl a läsa av,  om man jämför kommunfullmäktiges arbetsordningar i den utsträckning man kan ta del av dessa på nätet. Enkelhet och tid för att tala för medborgarförslag, allmänhetens frågestund och liknande. Är nöjd med hur Växjö kommer ut i en sådan jämförelse både i länet och nationellt. En märklig sak som också sticker ut nationellt är Alvesta kommun. Som rimmar illa med demokrati. I den arbetsordning man kan läsa på nätet står det att "kommunchefen får delta i överläggningen i alla ärenden". Undrar vilken kommunchef som har smugit in detta i arbetsordningen? Och hur tänkte politiken som lät detta passera? Ofattbart!

Allians? Läste i Sydsvenskan att Lib:s ledare vill ha en alliansregering. Varför då? Det viktigaste i vårt land är väl inte vem som sitter i regeringen, utan vilka beslut regering och riksdag fattar. Jag skulle önska en regering oavsett vem som sitter i den som i ett slag kopierar den socialdemokratiska regeringen i Danmark vad avser invandring, socialbidrag och lagstiftning mot kriminella.

Kommer i vart fall ett steg närmre Danmark. Nu har det börjat hända saker och ting på tomten i Torekov. Och smälter som alltid vid samtal med barnbarnet Josephine. Så fort hon ser mig på bild frågar hon dock; var är Martha-Elena. Får väl stå ut med det. Så. Ny vecka. En hel del spännande möte. Har ni upptäckt att Palladium öppnat för filmer? 

Allt det bästa.

Bo Frank
Växjö 20200906