onsdag 2 september 2020

Lund, Tingsryd, Uppvidinge och Lessebo, Araby

Var i helgen på besök i Lund. Ett av få liberala skyltfönster i landet. Leds av Lunds mest kryssade politiker, Philip Sandberg. Ett kommunfullmäktige och ett kommunhus fyllt av högt utbildade personer gör det inte lättare då det skall vridas och vändas på allt. Skulle aldrig klara det. Få partiföreningar i landet skull klara av att få så många medlemmar på möten och liknande. Skall den styrande koalitionen i Lund ha publika möten är det mest liberaler som kan mobiliseras. 
I söndags ordnade Lib i Lund ett starkt framtidsseminarium med forskare och lapp på luckan. Samordnad partiaktion för fortsatt satsning på EES i Lund. Denna internationella anläggning kom till genom förslag från Folkpartiet/Liberalerna. Här ser vi bild från Sydsvenskan i måndags. Philip och Nyamko. 


Under tiden var vi med barnbarnen på strövtåg i Lund. Sjudande folkliv och mängder av affärer i en stad där det i princip är omöjligt att parkera och p-avgifter även på söndagar!!!


Den store Tegnér finns även i Lund. 

Farbror Blå:s klassrum med skamvrå och läxor uppskrivna på tavlan. I kunskapsförfallets Sverige marknadsför sig kommunala skolor som läxfria. Det är väl dessvärre en av sakerna som talar för att föräldrar kan slippa detta och välja friskolor. 


Också på kulturen. Spännande utställning av Carl Johan De Geer. 

Min gamla Sopisskolgård. På den tiden körde jag en skrotfärdig Peugeot från studentrummet och till skolan. Ca 1 km. Inget att skryta med. Bredgatan. 


Stubbåker i Stångby. Man ser faktiskt Turning Torso långt borta.... 


Läser i tidningen om sedvanlig oreda i Tingsryd och Uppvidinge. Vem vill jobba som tjänsteman i Tingsryd när politiken sågar de förslag man bett dem ta fram? Politiken förmår inte att göra de strukturella förändringar som samma politiker mellan skål och vägg vet är nödvändiga. Alternativen är ökad skatt eller försämring av all verksamhet. Samma sak egentligen i Uppvidinge. En del av oredan där går tillbaka till centerns agerande efter valet 2014. I Lessebo där många kurvor pekar åt fel håll saknas politiska komplikationer. Så nära en enpartistat man kan komma på kommunal nivå. Och för säkerhets skull är nästan alla kommunala vigselförrättare socialdemokrater. Och med det massiva flyktingmottagande kommunen haft, socialbidrag likhetstecken med socialdemokrater, så sitter man säkert i sadeln. Samma fenomen i Araby. 70% röstar vänster. Dags att börja prata klarspråk. 


På kommunfullmäktige igår. Dessförinnan andra möten. Hoppas det var det sista digitala fullmäktigemötet. Sitter på Regionfullmäktige idag. Ett i huvudsak fysiskt möte. 
Ingemar Swalander i talarstolen just nu som berömmer kommunens hemtjänst och regionens palliativa vård. 
Växjö 20200902

Bo Frank