tisdag 25 augusti 2020

Familjen Ali Khan

Nu fylls media på än mer med skjutningar, mord, gängbråk, rån, bilbränder och kravaller. Den som tvivlar på vad detta beror på, kan hitta delorsaker,  genom att gå in på närmsta tingsrätt och se anslagstavlan över mål som skall upp. 

SmP skriver om s k gängbråk. Men både polisen och media måste vara PK och inte tala om vad för slags gäng det handlar om fast man vet.  Mobb försöker störa sjukvård och hemtjänst. Gäng med killar rånar och bär sig åt. Det är inte svenska scouter det handlar om. De är medvetna om att polis och socialtjänst är totalt tandlösa. På ren svenska ett jäkla daltande med kriminella i alla åldrar. Skulle de myndighetspersoner som ser hur det funkar och deras  röster få bilda majoritet skulle vi ha en annan regering. Alla ledande politiker vet vad som sker. Och polisen. Och skatteverket. Försäkringskassan. Med flera. Det har gått så långt så att f d socialarbetare jag känner som röda idealister numera är m eller sd.

I SvD idag kan man läsa om familjen Ali Kahn som kontrollerar en hel stadsdel i Göteborg. Sätter upp vägspärrar, lever på kriminalitet och bidragsfusk. Samma sak i Växjö och runt om i landet fast i mindre skala. Detta hade inte vart möjligt i Danmark. I Sverige styr de partier som vill maxa invandringen och samtidigt blundar för dess konsekvenser. 

Och migrationsförhandlingarna har strandat. Det står på ena sidan m, kd och sd. Och på andra sidan de andra partierna. 

2022 är det val. 

Då bestämmer medborgarna. Och det får man finna sig i. Man kan ju inte göra som Trump. Och hålla öppet om man skall respektera valresultatet eller ej. 

Men det finns skönhetsfläckar i valen i Sverige också. När man ser partifunktionärer från ett visst parti som bussar folk på valdagen för att hämta ut röstkort. Och hjälpa till att rösta. Tro mig. Jag har stått som valsedelsutdelare utanför kommunhusets entré de senaste två valen. 

Men det får jag återkomma till. 


Man får dock inte glömma bort att 98,5 % av Växjös medborgare är goda och hårt arbetande samhällsmedborgare. Som gör nytta för andra. Bär upp föreningsliv och ideella organisationer. Och konstant gör gott för andra. Hemma och globalt. Två av dessa skall få Borgmästaremedaljen på kommunfullmäktige i oktober. 

Jag väljer dock att se att saker och ting bara kan bli bättre. Trots klimatkris och allt negativt som händer. Trots ledarskapet i Kina, USA, Brasilien och Ryssland. Och ickeledarskapet i vårt land. 

Längtar efter det gamla sosseriet där bildning och förkovran var ledstjärnan. Och när högerpartiet var samma sak som kulturpartiet. Kan bästa före datumet ha gått ut för en man som blir 66 i september? Men som är lite av ung rebell fortfarande? Upp till andra att bedöma. 


PS Försöker se Fråga Lund. Vulgär smörja. Samma språkbruk som vildsinta tonåringar. Så långt ifrån bildning man kan komma. Kunnande. Förmodligen. Bildning. Noll. DS

Bo Frank 
Växjö 20200825