fredag 24 april 2020

Stänger ner media...klädkod? skäms? sänk momsen!

Corona. Tegnell. För eller emot. Landskamp i antal dödade. Absurt med alla jämförelser som inte är jämförbara av olika skäl.  Sport, kultur, näringslivbilagor. Samma sak. Det blir för mycket. För få som ifrågasätter. Kanske färre dödsfall denna vår än tidigare? Vem vet. Alla gamla sanningar är slut.

Finns det en klädkod om att alla som medverkar om Corona skall se ut så slafsiga som möjligt? För min del verkar det som om man inte tar sitt jobb på allvar.

Gick morgonpromenad idag med en Julia Ahlrot. Blir alltid fylld av energi och nya uppslag när jag träffar henne. F d hållbarhetschef på kommunen, nu på VEAB.


Denna vecka. Läst kopiöst med Lagerlöf. Fullmäktige gick bra. Alla kunde ansluta. Imponerad av detta och av den stab av tjänstemän som stöttar mig.


Inget blir som förut. Offentlig sektor kan bli effektivare med mer IT och AI. Många människor som är undersysselsatta i både offentlig sektor och i större företag. Jag hör och ser. Kriminaliteten på Norrgatan fortsätter. Migrationsverket/Skatteverket/Försäkringskassan. Nya bilar i halvmiljonklassen hämtar och lämnar. Kuvert byter ägare och pass. Vad gör polisen?Sverige borde ha flyktingstopp en tid.

Mår dåligt. Har haft minst 60 timmars arbetsvecka sedan jag var 25. Dåligt samvete för att nu på ålderns höst ha tid och resurser att ha det bra. Men får väl bara njuta,  med Luther på ryggen. Lilla hustrun och jag promenerar, läser och umgås flitigt med de som vill umgås med oss. Tillhör inte de försiktiga. Hade aldrig klarar mitt jobb med den inställningen.


Läser Grönköpings Veckoblad, Rojalisten, Land och allt annat som jag prenumererar på.

Årets första bad i Sverige. Asasjön i onsdags. Ensamma på den fina badplatsen. Läste ännu en gång Kejsaren av Portugalien. Och åt wraps med lilla mexikanska solen.


Cabutflykt runt Åsnen igår med goda vänner. Så middag på Trädgård de Lux. Coronaanpassat, stor trädgård och stora ytor inomhus med många små rum. Gå dit!!!


Som sagt, mycket bra! För den som är noggrann. Vi står på ett våra favoritställen i länet. Lunnabacken.

Fem mil längre bort kan man ser nya huset på gamla vattentornet. Och vattentornet på Teleborg.

Åkte nedcabbat bland alla äppelträd på Sirkön. Bofinkar, lövsångare och andra flygfän. En del äppelträd blommar. Många pärlor runt Åsnen. Hör en kaskad av ljud när man glider genom landskapet utan tak.,.

Störs över att moderater och andra partier tävlar om pengar till stora företag. Det är de små företagen som lider.

Sänk momsen!!! Det är mitt förslag! Är först ut med detta, men s k experter kommer upp med detta om ett tag. Gynnar också mest seriösa företag o ger medborgarna mer pengar.

Och när allt detta är över måste valfrihetsreformerna ses över inom vård, skola och omsorg. Där finns allt ifrån organiserad kriminalitet till bara att tjäna pengar. Och seriösa företag.
Det började med små seriösa företag av idéburna människor. Blåbäret, Kompassen och andra i Växjö.
Det behövs en gigantisk och opartisk utredning om valfrihetsreformerna i Sverige och varför offentlig sektor trots enorma resurser inte levererar.
Sannolikt behövs offentligt och privat. Men uppföljning, konsekvenser och åtgärder funkar inte. För mycket tjänstemannastyre/juridik och för lite av politik. För lätt att starta företag inom vård, skola och omsorg.

Och stäng alla muslimska förskolor/skolor/ genast. Om samhället skall hålla ihop.

PS Idag på morgonen. Var och handlade blommor på torget åt en dam i ca 85-årsåldern. När jag kom med blommorna var hennes uttryck; människa har du inte swish! Brukar ha några tusen i plånboken. På måndag skaffar jag detta hemska. DS

Bo Frank
Växjö 20200424/25