måndag 20 april 2020

Läs och dela om ni vill! PS

Dör det fler i stora influenser än av Corona? Jag ställer frågan? Skall bli intressant att följa statistiken framöver. Kollektiv hysteri just nu? Jag vet inte.

Denna veckan en del fysiska och konstgjorda möten.

Bra insändare av ordf i elevkåren på Katedral. Skall vi ta på oss tagelskjortorna? Tror att det kommer att visa sig att Sverige kommer ut ur detta p g a fler ensamhushåll.  Inte av strategi. Men tror än så länge på att vi gör rätt. Ingen vet ännu om man kan jämföra dödsfall av Corona eller annat i internationella statistik. MSB säger att man skall vara källkritisk. Detta är mitt bidrag....

Möte med Almi idag. Kronoberg inte så drabbat som Sverige än så länge.

Konsertern igår. Tårdrypande när sir Paul berättare om mamma o spelade Lady Madonna.

Gick förbi Chefens rum. Anna leder ännu ett webbmöte och alltid närvarande i kommunhuset. Här med Ville. Hade trott kreaturet skulle heta Bo. Alltid öppet rum.

Går som alltid på stan. Unga, glada, damer från Kungsmad som förfirade. Lycka till...


Ett av bidragen till Borgmästareporträtterna. Rudolf Sillén. Rudolf och hans hustru är kända/för en del okända,  företagare i Växjö. Caisa och Rudolf har framgångsrika karriärer bakom sig och fortfarande aktiva. Rudolf är tekniskt geni med att starkt CV. Och paret driver också företag för s k naturviner. Goggla på dem eller på ExpertWine Naturvin AB. Gå in och beställ från dem eller på Systembolaget. 

Ja. Fick idag förklaringen till att Rödhaken är min älsklingsfågel när jag läste om Selma L Kristuslegender. Läste den som ung. Tänker ha plöjt igenom SL samlande verk innan 15 maj. 

I morgon digitalt Fullmäktige i Växjö. Trots att mina IT-kunskaper är sämst i landet. Litar som alltid på min omgivning och förmåga att improvisera. 

Tänker speciellt på de som ser detta skeende som Helvetet på jorden. Kraschade företag, förhållanden och alla jäkla skit som slår till mot människor mitt i livet. Jag skriver detta för att jag vet. Har varit i djupa kriser i mitt liv och fattar inte hur jag stått pall. Och det är inte så lätt som att säga att jag står pall. Men någonstans finns det ett ljus. Ge inte upp hoppet. 

PS  Vissa kommuner borde bli satta under tvångsstyre från regeringen. Inte en, flera. DS

Bo Frank
Växjö 20200420