fredag 17 april 2020

Trevlig helg!

För oss är det nästan helg hela tiden. God mat och gott vin. Också promenader, mycket läsning och fler promenader. Lutar åt att köpa litet nybyggt hus på Solsidan i Torekov.


Har idag på morgonen sett ca 35 arter av fåglar, med dålig kikare. Oändliga promenadstråk. Belevade människor. I alla fall de som är lite äldre.

Har haft tre webbmöten här denna vecka. Fungerat hyfsat. Är på gott och ont inkommande president i St Sigfrids Rotaryklubb. Verksamheten ligger nere tills efter sommaren vad vi vet nu. Den stora uppgiften blir väl att få tillbaka närvaron på mötena - det gick utför under flera år innan Corona. Och ändå är vår klubb bättre än andra i landet. Otroligt trevliga medlemmar.

Fem timmars Rotarymöte via webben i morgon, för inkommande presidenter och andra. O webbmöte måndag och tisdag kväll. Rotary, världens största yrkesnätverk/biståndsorganisation har en tung överbyggnad. Med samråd och möten hit och dit. Fördelen. Inga kostnader då alla ställer upp gratis.

Jerusalem. Det är Lagerlöf, Strindberg och Torgny Lindgren som bär upp den svenska litteraturen.
Visst, vi har Tunström, Fridegård, Boye, Delblanc och Tranströmer. Värt att notera i denna hemska värld där genusextremismen kopplar grepp över de s k " fria akademierna" är att Selma var Sveriges första nobelpristagare i litteratur. Hon hade inte fått priset idag! Trots hennes förmodade sexuella läggning. För andlig.

Läser och läser.

För mycket fokus på stora företag och för lite på små företag i politikens Coronahantering.  I börsbolag får väl aktieägare satsa mera om så behövs. Det hävdas med rätta att aktier är möjlighet och risk. Och då får det väl vara risk ibland.

I inkorgen idag. Mejl från Paul McCartney. Det kan du också ordna. Och en bild på mig i form av en oljemålning av ett av Växjös tekniska genier. Konsthallen lär f ö visa min presentation/guidning av f d borgmästare och deras porträtt. Och kanske inkomna porträtt av mig...
Om det blir något officiellt porträtt av mig när jag trillar av pin får framtiden utvisa. Hörde en sann skröna, tror jag, att en av biskoparna i stiftet ( har glömt vem det var ) dog och porträttet gjorden när han var död. Surrade fast liket på en stol!? Det sägs att denna man, borde kolla vem det var, såg mer levande ut än de andra. Älskar Tegnérs porträtt.

En positiv sak med Corona. Stängda gränser, färre kriminella och asylsökanden. När nu polisen har " ledig tid" borde vi få rapporter om vad som görseljest. Ta upp det som bara skrivits av? Narkotikaspaning, trafikövervakning?

Trist historia med MKEF. Vet ej vad som är sant. Men statistik över att denna typ av bolag har åkt dit tidigare. Det är för lätt att starta denna typ av företag i Sverige om kontrollapparat saknas. Och styrelsen tycks ha varit " lyckligt" ovetande. Kan  ledningens ( som det heter på p k svenska ) funktionsvariation ha spelat in. Media har inte gått in på detta.

Jag tänker i dessa tider speciellt på den fantastiska vårdpersonal som hade han om mamma på slutet, på Evelid. Alla borde pröva denna typ av jobb någon gång.

Trevlig helg


Bo Frank
Torekov 20200418