torsdag 30 januari 2020

Död och död och Åsa Karlsson Björkmarker PS

Människor i ens närhet dör. Och människor som man tror sig känna och vara nära utan knappt ha träffat dem. Nu Jörn Donner. Jag beundrade honom. Som författare, estet, filmskapare, svensk, finsk, kvinnokarl, ombytlig politier, adlig, folklig. Bergmanvän, till och från. Utan JD ingen Fanny och Alexander. En Oscar. Nuvarande andliga lättmatros som chef för Filminstitutet så långt ifrån JD man kan komma. Träffade bara JD en gång på en ambassadmottagning. Det var stort.  Läst många av hans böcker. Sämre filmer, dock. Bildad. Whiskydrickande och rökande. Minns honom i TV med Kristina Lugn......

Ingenting är längre som förut. Har blivit gnällig gubbe.

På LNU:s årshögtid i morgon i Kalmar. Alltid trevligt. Välorganiserat till max. Men. Man skall ladda ner app för att se bordsplacering. För många anställda på kommunikationsavdelningen!? Ca 40 personer. Men chefen svarade efter nån minut, när jag frågade hur många de var. I kommunen bantas denna funktion och det blir färre personer än LNU i förhållande till antalet medarbetare.....

Och det gnälls på universiteten  i Sverige. För lite att göra? Ny medarbetarenkät. Inte bra. Ju högre utbildning folk har desto mindre trivs man. I hela landet. O rika medborgare klagar mer än fattiga.

ÅKB.  Nytt jobb. Rätt person på rätt plats som chef inom psykiatrin.  Mejlade Åsa igår och grattade. Hon har jobbat med mig, utstått mig,  Anna Tenje, kommunchefen och andra i en kommunalrådskorridor. Rena psykakuten. Extremt bra bakgrund. Och formella meriter utöver detta, dock av mindre betydelse. I kommunalrådskorridoren.  Ingen dag den andra lik. Smäll i dörrar, argt, vänligt, tjafs, bitterhet, kamratskap, god stämning. Alla ingredienser. Men rätt bra egentligen.

Åsa kommer att göra ett bra jobb. Åsa är smart. Men kanske borde till riksdagen 2022. Större lyskraft än nån annan sosse i länet. Har sagt det till henne många gånger.


PS Utförligt idag i SvD om Donner. Hittar ett citat från honom som jag gillar. " Ju mer demokratiskt kulturlivet blir, desto mindre konstnärligt blir det ".

Trevlig helg!

Bo Frank
Växjö 20200130