torsdag 10 oktober 2019

Mer pengar till Kungen

Det har blivit rubriker på att Kungen dragit ner på vilka personer i kungahuset som skall ha s k apanage och ha samhälleliga plikter. För att dra sitt strå till stacken för besparingar i statens budget.
Bättre att förekomma än att förekommas. Samtidigt har Sverige de senaste åren tagit emot hundratusentals flyktingar som i praktiken har apanage livet ut!!! Groteskt. Hovets pengar är en droppe i havet jämfört med Sveriges flyktingkostnader.


Har på goda grunder definitivt för sista gången satt min fot i en omdiskuterad butik i Växjö. Det som är sant om denna materia finns snarare  på det vildvuxna nätet än i traditionella media. Fast nu rör det på sig...

Mamma. Det är inte lätt att bli gammal. Trots hemtjänstens arbete, dagliga besök för att fixa en det ena och än det. Och att hålla koll på läkarebesök. Fixa trasiga hörapparater, räkningar och att tvättkorgen fylls på. När jag besöker s k särskilda boenden träffar jag personer som är i mycket bättre skick än mamma. Men utredning pågår.

Mexico. Hustruns mamma som är rullstolsbunden och en handikappad syster som är rullstolsbunden bor hos en annan systers familj. Vanliga människor. Läkare och sjuksköterska gör hembesök varje månad för diverse provtagningar och tandläkare kommer hem två gånger om året. Högskatte-Sverige framstår som ett u-land. Den nuvarande presidenten införde detta system när han var borgmästare i Mexico City. Anna Tenje. Inför detta i Växjö!!!

Svenska akademin. Två nobelpris till Europa. Inte helt OK.

Riksdagsledamöterna för påökt. De sämst betalda/utbildade i Europa!? 1500 mer i månaden. Rubriker i media. Det media nu måste göra, ett stort nummer av att Anna Tenje och Malin Lauber får lika stor/liten löneökning. Och jag med någon hundralapp i månaden. Kommunens arvoden är kopplade till riksdagen. Jag införde detta för att slippa tjafs om lokala beslut varje gång....

Diverse möten denna vecka. Firar mexikanska solen idag. På Lokal i kväll.

Diverse saker med mamma i morgon.

Lördag. IFK Växjö 100 år. Ser fram emot festen och hoppas få gratta speciellt Angelica Bengtsson. Såg henne ensam knöla in sig på Öresundståget för några månader sedan med stavarna. Frågade mig. Skall en världsstjärna kånka med detta själv???

En enda bild från hustruns barnbarn. Wilma. 4 år. Såg direkt vad det var!!


Beatles. Omslaget på St Peppers.... Fast Paul är nr två från vänster i blått inte nummer tre som på denna teckning. Får ta detta med henne.....Så glad jag blir.

Ligger mycket bra på nätet med aktuellt från Paul McCartney.

Trevlig helg i morgon kära Växjöbor och andra som följer mina egenheter....

Växjö 20191010


Bo Frank