måndag 16 september 2019

Om kultur och om Malin LauberI

Ännu en berikande vecka och helg. Matmässan dominerade Växjö i helgen med ett digert program. Nästa år är det 10 år och Växjö är fortfarande Sveriges mathuvudstad.

Konstig debatt om öppethållande på systemet. För mig är det en ickefråga. Viktigare dock att få tillåta gårdsförsäljning av lokalt producerat vin och öl.

Samtidigt som Oliver går ut med krav på integration och ifrågasättande av dagens invandring går kommunalrådet s i Eskilstuna ut och vill ha tak för invandringen. Malin Lauber står till vänster om v i flertalet frågor. Och s i Växjö är ljusår ifrån att ta maken med den profilen. Jag skulle önska en offentlig debatt mellan Oliver Rosengren och Malin Lauber i denna fråga. Det vore klargörande för medborgarna. Och jag anser att alla partier skall prata med sd. Det Damberg gjorde senast genom att vägra sd att vara med att prata brottslighet, var att skicka upp sd till över 20%. Sossarna har bara en enda tanke i huvudet. Inte vad som bra för Sverige, utan att jaga sd. Vanligt folk tycker inte om det. Pratar Lauber aldrig med vanligt folk?

Var i Eksjö i helgen också. Denna vackra trästad/kulturstad. Det är ju som alltid kulturen som sätter prägel på en stad och gör den beboelig. Inte Systembolaget, H&M eller annat som finns över allt. Besökte med goda vänner staden och bodde i en otroligt vacker och nyrenoverad mangårdsbyggnad.

Svart helg för Öster, Lakers och DFF.

Bilder från helgen.

Inviger mat 2019.

Minglar med Chefen.

Lilla solen ute i solen.

Nästa vecka är det 50 år sedan Abbey Road släpptes. Och Paul och Ringo släpper snart en Lennonlåt som de spelat in.

Årets första julklappar inhandlade.

"Rockkocken" Gustav Hector gör frukostomelett på speakers corner intervjuad av Daniel Rydström.
Älskar ryttarstatyer. Husaren framför kyrkan påminner om Eksjös stolta traditioner. Ni finns bara Ing2 kvar.


Vid ån ligger också det lilla fina muséet med bl a permanent utställning om Albert Engström. Ofattbart att inte Wikepedia lyckats knyta Engström till Eksjö! Varje gång jag tänker på en å tänker jag på Frödings I åa ä a ö.

Engströms självporträtt.

På spaning efter kantareller....


Från Storgatan. Föreläsning om kulturens roll i samhället och konsert.

Ja. Lite av varje.

Växjö 20190916

Bo Frank