torsdag 19 september 2019

65+ och 100 år - PS Ardalan Shekarabi

Usch. Inte bekväm med att fylla 65 i tisdags. Ville inte vara med på runa i SmP eftersom jag inte tycker det är något att uppmärksamma. Och en känga till tidningen. Vill inte ta utrymme ifrån en livserfaren 18-åring.

Smygfirade emellertid i måndags. Var på em bio och såg Downtown Abbey. Lysande. Så bra. Därefter på lokal och åt gott.

Tisdags morgon, tidig promenad. Till mamma för fika och pratstund. Mamma hade ingen aning om att jag fyllde år. Bara tragiskt för att det är som det är.

Till Stockholm. Tågförsening på två timmar. Kombinerad födelsedagsmiddag för mig och sonen Jacob. Favoritstället KB och Sveriges bästa kalvlever Anglais.

Onsdag förmiddag. Firande av demokratin i Sverige 100 år. Seminarium i Riksdagens gamla första kammare sal. Högtidligt och synnerligen enkelt enligt nutida svenska anorektiska offentliga tillställningar. Talmannen inledde. Stående lunch med kletiga wraps.

Till Nalen för fler föreläsningar efter lunch. Dagny, 109, medverkade i inspelat format med en hälsning.

På kvällen middag i Stockholms stadshus. Kungen och drottningen var där. Högtidligt. Avundas inte kungaparet som tvingas avverka tillställningar flera gånger i veckan som slutar vid midnatt.

Kungen höll ett bra tal om en av Sveriges pådrivande krafter för kvinnlig rösträtt och en av Sveriges först kvinnliga politiker. Selma Lagerlöf. Hade hon varit sosse hade varenda svensk haft kunskaper om hennes politiska roll.

Hem  på förmiddagen. Till mamma. Hustrun fastnat i tåghaveri i Skåne. I kväll studiebesök på IST med moderaterna.

Lite bilder.......

Morgonpromenad i Gamla Stan. Typiskt svenskt hantverk. Den som samlat frimärken känner igen det mesta. Repliken på  Köpmannatorget och den "riktiga" i Storkyrkan. 


Cecilia Kyllinge spelade Kerstin Hesselgren i en fantastisk monolog. Den första kvinnan i Riksdagen. Korrekt och trevligt anförande av talmannen. Anna, partisekreteraren och gruppledare. Lite förmingel innan middagen i Blå Hallen. Med Anna. Uppsnofsade. Få tillfällen till detta i Växjö. Hade turen att bli placerad vid samma bord som Henrietta Serrate. Regionråd och politisk naturbegåvning s i Växjö. 


Kvällens meny. Inget överdådigt. Men tre timmar att äta sig igenom med diverse tal och musik. 


Kvällens program.


Lektyr på hemvägen. Det klagas en del på s k processtyrning i kommunen. Men det finns i vården också. Eftersom vår utvecklingschef Anna Karlsson tror på detta, gör jag det också!


PS Ardalan Shekarabi. Läser i Expressen att han sägs vara beredd att ta över. Han har under lång tid varit min favoritsosse i regeringen. Ursprung Persien, bara det. Bildad, trevlig, social. Överraskade med att vilja träffa mig när jag var högsta " hönset/tuppen" i Växjö. Elegant, kan föra sig och vill sätta tak för invandringen. Låt han ta över s omgående. DS


Växjö 20190919

Bo Frank