torsdag 20 juni 2019

Glad midsommar - Grattis Johansson&Serrate


Måndag morgon. Hälsade välkommen 150 personer från 60 länder till konferens om träbyggande på LNU. Tre dagars möte. Konferensen hade inte hållits om inte moderaterna Peter Norrman och Per Österberg båda (m) lagt en motion i fullmäktige om en träbyggnadsstrategi för 15 år sedan. Och som jag drev igenom med kraft. Vi är ledande i Europa.

Promenad runt sjöarna. Lunch med mamma.

Kort möte på Almi.

Styrelsemöte m hos ordf Pernilla Torneus med god mat.

Tisdag. Hela dagen på Regionfullmäktige. Kan snart har landets högsta skatt om inte tjänstemännen följer fattade beslut. Vi ligger redan i topp.... Kulturskillnad mellan kommuner och regioner. I regionen styr läkare i praktiken som är bra på vård men inte koll på pengar. Micke bra. Väldigt bra. Men hur kopplar man grepp på den s k professionen.
Henrietta Serrate ett naturfenomen. Energisk och drivande. Sossarna har fått ny energi och det är bra för helheten.

Perrongen full med somalier som skall semestra i det land man nyss flydde ifrån av ömmande skäl. Inga media tar sig an denna granskning.
Hemma med lilla frun.

Onsdag. Fortsättning fullmäktige. Budget fastställdes. Tveksamt on den följs. Micke&Co måste dock få en chans. Enda möjligheten är som m föreslaget, att be sossarna om hjälp. Då blir de lite svårare organisationen att obstruera.

Kvällen. Kortspel med sonen på snabbesök och mamma. God middag för dem.

Nu. Diverse möten hela dagen. Bl a Almi. Sitter nu och lyssnar på Peterson-Berger Intåg i sommarhage och Paul McCartneys skiva Venus and Mars. Samlar inspiration till mitt tal i Evedal i imorgon. Dock,  dösjuk. Världens värsta bondförkylning mitt i sommaren.  Har aldrig hänt förut. Som alltid. Ingenting skrivet. Skall nog tala om Sverigebilder eller skog. Eller nåt annat. Dålig.

Jorden värms. Den biologiska mångfalden minskar. Resistens om antibiotika. Sverige paradis för kriminella.

Men i morgon ser jag vara det vackra.

Hustruns barnbarn på Pizza, jordgubbar och glass ikväll! Så fotboll. USA tar nog hela turneringen.

Trevlig midsommar.
Träkonferensen i tre dagar. Försökte vara artig och lyssna på några föreläsningar. Fattade nada.
Henrietta är en stjärna. Spänstigt motstånd/samverkan med Micke Johansson. Så kass bild på Micke så jag tar inte med den.

Talar för sig själv. Betongångest i stället för flygångest. Vi skall bygga i trä. Vet nu. Mitt tal  i morgon skall handla om detta.

Mamma på middag igår. Slog mig och sonen på bondtolva. Mamma spelar bridge och har lärt sig hut korten sitter...

Har Växjös mest centrala uteplats...,. Faktiskt.

Trevlig midsommar


Bo Frank

Växjö 20190620