fredag 8 mars 2019

Kvinnodagen - Tramsdagar...... PS Förbjud smörjan...

Så var det fredag igen. Mest måndagar och fredagar. Inte ett enda åtagande idag, mer än att hålla kolla på alla åtaganden framöver och undvika dubbelbokningar nu när jag i princip helt övergått till digital kalander. Det är bara Monica Sandberg på jobbet som har tillgång till den.

Denna vecka som gått kan ha varit den lugnaste för min del fram tills midsommar. I måndags företagsbesök och på kvällen gruppmöte med m:s kommungrupp. I tisdags, sedvanligt gruppmöte på morgonen på Annas rum. Hade inlägg i Dagens Industri, under rubriken Prata med SD. Och märkligt nog uttryckte partiledare något snarlikt i DN. Positiva kommentarer kring mitt inlägg.

Promenad runt sjöarna. Lunchkampanj i rusket. Folk tycker med rätta att vi är aktiva. Och vi får synpunkter på allt mellan himmel och jord. På kvällen kort styrelsemöte med moderata partiföreningen i Växjö.

Onsdag. Regional utvecklingsnämnd. Mellan 9 - 15. En kulturskillnad mellan kommun och region är något sämre politiskt inflytande i regionen. Förhoppningsvis kan Micke&Co göra skillnad. En del kostsamma projekt med tvivelaktig nytta och många bra projekt. Konstaterar att enskilda chefer i regionen har ett mer omfattande ledningsstöd än vad jag hade som högst ansvarig för Växjö kommun. På sen eftermiddag beredning inför kommande styrelsemöte med Wexnet. På kvällen kort möte med Föreningen Norden - som firar 100 år i år. En förening fler borde vara med i. Har bjudit in den nyvalde ordföranden Carl-Olof Bengtsson till nästa fullmäktige. Och på fullmäktige i april kommer Owe Svensson. Kommer att synliggöra några av samhällets viktigaste byggstenar. Ideella föreningar.

Torsdag. Frukostmöte på Rotary. Lysande s k Egoföredrag av en ny medlem, Kristina Jordevik. Gick en promenad i rusket. På eftermiddagen begravning. Bo Holmberg. En gång Sveriges yngste rektor och under lång tid skoldirektör i Växjö. En fin minnesstund med mycket, mycket musik. Musik var en av Bos passioner. Bo var en redig smålänning, strävsam och klurig. Egenskaper som kan göra varje människa till smålänning, men också ursmålänning genom födsel och uppväxt. Bo var en föregångare som utbildningsman och påläst som få. När andra tog fredag lite tidigt satt Bo framför sina pappershögar tills klockan var nästa sex på kvällen. Bo efterlämnade ljusa minnen och en fin familj som kände stolthet för Bo.
Man är aldrig i riktig form efter en begravning hur sympatisk den än är. Glad över att jag fick prata med Bo någon vecka innan han gick bort.
Kvällen blev inte muntrare. Detta med Eskil och Lakers storstryk.

Fredag. Promenad i rusket på morgonen. Utmärkt artikel av Anna Tenje i SmP på kvinnodagen. Flertalet partier i riksdagen ser inte den ökade islamiseringen av Sverige som ett samhällsproblem och inte minst ett problem för jämställdheten.
Debatt om IS-återvändare. De skall förhoppningsvis inte återvända. Bara moderater och sd som vill återkalla medborgarskap. Sveriges idé om en tribunal möter invändningar. Vem skall betala? Och vilka lagar skall gälla? Svenska och obefintliga och slappa lagar? Straffrätten i EU spretar. Skall länder i EU med nära noll islamsk invandring betala? Var skall de åtalas, häktas och sitta i fängelse? Svenska häkten är ju redan överfulla. Inte minst häktet i Växjö. Och vem vill ha dem hit?

Börjar bli rätt många dagar nu. Fettisdag, s k tåtans dag, kanelbullens dag och mazarinens dag. Det gör lite att viktiga dagar som en internationell kvinnodag kan drunkna i en inflation av tramsdagar. Intressant läsning i SvD om nytt affärsnärverk för kvinnor.
Till kommunen en sväng idag. Och som nästan alltid. God middag och levande ljus och nya blommor till lilla hustrun i kväll. Lakers i morgon och moderater på stan. Hade inte kollat på Mello om inte JL varit med. Dessvärre. Har kollat biljetter till Tel Aviv på längden och tvären. Inget direktflyg längre från CPH som jag åkt med tidigare. Dyrt och tidskrävande att ta sig dit. Och inte säkert att jag kunnat försvara för skattebetalarna en dyr flygbiljett. Vi åker aldrig dyrt. Min nästa kommunala utlandsresa går till Kaunas. Den kostar 500 ToR. Nästa resa till Genua. Den betalar arrangören. Årsmöte med Energy Cities i Heidelberg.
På söndag fyller mamma år. Middag på stan. Så en intensiv vecka. Vi firar Åby/Tjureda. Ärenden till Stockholm ett par dagar. Avslutar förmodligen mitt engagemang i SKL. Möte med Almi, årsmöte med m i Växjö. Glädjande nog har jag minst 50 timmar nästa vecka.

Har grattat Per Schöldberg idag. Outgrundliga äro Herrens vägar.


PS Man kan inte gå in på nätet utan att bli anfallen av reklam som vill plundra människor. Människor som redan ligger ner. Spelreklamen. Förbjud denna smörja. Reklamen för telefonlån för alla som har betalningsanmärkningar. Förbjud denna ockerverksamhet. DS


Bo Frank
Växjö 20190308